FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 26. ožujka

ZAGREB, 26. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 26. ožujka.
ZAGREB, 26. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 26. ožujka.

ZAGREB - Jednodnevni službeni posjet Hrvatskoj britanskog ministra za Europu Geoffa Hoona tijekom kojeg će se susresti s visokim hrvatskim dužnosnicima. Britanski ministar najprije će se sastati s ministricom Kolindom Grabar-Kitarović (zgrada MVPEI-ja, Zrinjevac 7-8, 14 sati), a tijekom konferencije za novinare nakon sastanka (14.30) njih će dvoje predstaviti dokument "Ujedinjeno Kraljevstvo i Republika Hrvatska, Strateško partnerstvo 2007.-2008." - program partnerstva koji se temelji na praktičnoj suradnji i razmjeni ideja i iskustava radi pripreme Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji i NATO-u. Hoona će potom u zgradi Vlade RH primiti premijer Ivo Sanader (15.30), a na kraju i predsjednik Republike Stjepan Mesić u Uredu predsjednika (17.30).

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević u rezidenciji češkog veleposlanika u Zagrebu nazoči svečanosti dodjele srebrne medalje češkog ministarstva vanjskih poslova bojniku Robertu Kramariću (rezidencija češkog veleposlanika, Jurjevska 27A, 9.45).

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove Zastupničkog doma talijanskog parlamenta na čelu s predsjednikom odbora Umbertom Ranieriem u posjetu Hrvatskom saboru. Ranieri će razgovarati s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Gordanom Jandrokovićem i članovima Odbora (9.45), nakon čega je predviđena zajednička izjava za medije (zgrada Sabora, Markov trg, dvorana Janka Draškovića, 10.45). Ranierija će primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u 11.30 u Uredu predsjednika.

MOSKVA - Posjet kineskog predsjednika Hua Jintaa (do 28.03.) tijekom kojeg bi se trebao sastati s najvišim ruskim dužnosnicima i potpisati niz energetskih sporazuma.

QUEBEC - Izbori u kanadskoj frankofonoj pokrajini Quebecu.

BELFAST - Konačni rok za ponovno aktiviranje sjevernoirske skupštine u kojoj bi vlast dijelili protestanti i katolici.

KAIRO - Ustavni referendum u Egiptu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Rubić

Prije podne: Domagoj Janković, Sonja Djerasimović

Poslije podne: Slavoljub Leko

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙