FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Končara D&ST 16,2 milijuna, predložena dividenda 63,38 kuna po dionici

ZAGREB, 22. ožujka 2007. (Hina) -
ZAGREB, 22. ožujka 2007. (Hina) -

Prihodi od prodaje Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (Končar D&ST) u prošloj su godini iznosili 384 milijuna kuna, što je 60 posto više nego li godinu prije, a na taj je rast najviše utjecao rast prihoda od izvoza, izvijestili su iz te tvrtke preko Zagrebačke burze.

U Končar D&ST prošlu poslovnu godinu ocjenjuju iznimno uspješnom po ostvarenim rezultatima.

U informaciji o poslovnim rezultatima, nakon što je ovih dana Nadzorni odbor usvojio temeljne financijske izvještaje za prošlu godinu, navodi se da je od ukupno 384 milijuna kuna prihoda od prodaje u izvozu ostvaren prihod od 271 milijun kuna.

Rast prihoda ostvaren je najvećim dijelom u izvozu, gdje je rast iznosio 130 milijuna kuna ili 92 posto, a manjim dijelom na domaćem tržištu.

Dobit prije oporezivanja u 2006. je udvostručena je u odnosu na godinu prije, sa 9,4 milijuna kuna u 2005. na 19,3 milijuna kuna u 2006., a dobit poslije oporezivanja porasla je sa 8,4 milijuna kuna na 16,2 milijuna u prošloj godini.

Uprava i Nadzorni odbor Končar D&ST, u skladu sa zakonskim ovlastima, rasporedili su 50 posto prošlogodišnje neto dobiti (gotovo 8,1 milijun kuna) u ostale rezerve društva za financiranje investicija, te predložili Glavnoj skupštini donošenje odluke da se druga polovica neto dobiti isplati u dividende.

Skupštini se tako predlaže dividenda u iznosu 63,38 kuna po jednoj redovnoj i povlašteno dionici.

Predložena dividenda po dionici je 92 posto veća u odnosu na 2005. kada je iznosila 33,07 kuna, navode iz Končar D&ST-a.

Ističu i da je prošla poslovna godina bila i godina završetka velikog dvogodišnjeg investicijskog ciklusa i u tom je razdoblju oko 45 milijuna kuna uloženo u modernu proizvodnu opremu, izgradnju novih proizvodnih, skladišnih i uredskih prostora, te rekonstrukciju i reorganizaciju postojeće proizvodnje.

Iz Končar D&ST-a najavljuju nastavak investicija u opremu i informacijski sustav, te preuređenje jedne hale iz koje bi se sadašnja proizvodnja komponenti prebacila u outsourcing, a hala preuredila i prenamijenila za proizvodnju distributivnih transformatora specijalne izvedbe.

Iz Končar D&ST-a ističu također da je trgovina dionicama te tvrtke na Zagrebačkoj burzi u prošloj godini bila znatno intenzivnija i s prilično izraženim rastom tržišne cijene - cijena redovne dionice je sa 750 kuna na početku godine na kraju 2006. povećana na 1.850 kuna na kraju 2006. godine, a cijena povlaštene dionice istodobno je povećana sa 700 na 1.700 kuna.

Stanje zaključenih poslova na kraju prošle godine znatno je veće, za 52 posto, u odnosu na stanje zaključenih poslova godinu ranije, što daje dobru osnovu i za uspješno poslovanje u 2007. godini, zaključuju u Končar D&ST.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙