FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Očevid u Karlovačkoj pivovari

KARLOVAC, 2. ožujka 2007. (Hina) - Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak izvijestila je da je u Karlovačkoj pivovari u tijeku očevid uz prisutnost vještaka Centra za kriminalistička ispitivanja i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnika nadležnih inspekcijskih službi Karlovačke županije.
KARLOVAC, 2. ožujka 2007. (Hina) - Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak izvijestila je da je u Karlovačkoj pivovari u tijeku očevid uz prisutnost vještaka Centra za kriminalistička ispitivanja i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnika nadležnih inspekcijskih službi Karlovačke županije.

Očekuje se da će očevid biti dovršen tijekom dana, a do njegova završetka ne mogu se o novim spoznajama davati informacije za javnost, rekla je sutkinja Hini.

Glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo precizirala je da je istražna sutkinja na očevid otišla sinoć oko 20,30 sati. Sve su to hitne istražne radnje koje je još 28. veljače zatražilo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Na temelju toga sutkinja Jerinić Mušnjak odredila je saslušavanje svjedoka i to za 5. ožujka liječnice i osoblja Hitne medicinske pomoći koji su bili na mjestu događaja, liječnika karlovačke Opće bolnice koji su prvi primili Zdravka Martinovića u bolnicu i djelatnice Centra za kontrolu trovanja u Zagrebu.

Za 8. ožujka zakazano je saslušanje Martinovićeve supruge i susjede. Na zahtjev Policijske uprave karlovačke izdan je nalog za oduzimanje kompletne liječničke dokumentacije od Hitne medicinske pomoći za djelatnike koji su pružili pomoć Martinoviću, a koji su u toj ambulanti pregledani 25. veljače 2007.

Po dojavi karlovačke policije, sutkinja Jerinić Mušnjak jučer je u 11,30 sati obavila očevid na potoku kod Karlovačke pivovare zbog smeđih i crvenih mrlja koje su se pojavile. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo uzeli su uzorak vode u vodotokovima iznad i ispod Karlovačke pivovare, a vatrogasci su izmjerili koncentraciju plinova te je utvrđeno da je sve u normali.

Utvrđeno je da je prije obavljanja ovog očevida glavni vodopravni inspektor naredio snimanje sustava kanalizacije oborinskih voda Karlovačke pivovare. Za potrebe snimanja naređeno je ispiranje sustava kanalizacije, što je danas prekinuto da se ne bi ometalo istragu.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić jučer je, nakon što je upoznat s rezultatima izvida uzroka stradanja Zdravka Martinovića i uginuća njegova psa, ustvrdio da su učinjeni značajni propusti u prijavljivanju incidenta i osiguranju tragova za potrebna vještačenja pa je zatražio da se utvrdi odgovornost za te propuste. Bajić je također zatražio od nadležnih tijela da poduzmu nužne mjere i radnje, da se što prije provedu svi izvidi i odgovarajuća vještačenja te utvrde krivci za taj događaj.

Martinović je 23. veljače, šetajući uz potok u neposrednoj blizini Karlovačke pivovare, pao u komu, a pas je na mjestu uginuo. Uzrok stradanja još nije utvrđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙