FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: U NATO bez referenduma

ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je večeras, gostujući u Dnevniku Nove TV, da se o ulasku Hrvatske u NATO neće odlučivati na referendumu.
ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je večeras, gostujući u Dnevniku Nove TV, da se o ulasku Hrvatske u NATO neće odlučivati na referendumu.

"Predsjednici Vlade i države, kao i većina ustavno-pravnih stručnjaka, smatraju kako, s ustavno-pravnog stajališta, nema potrebe za referendumom", rekao je Šeks.

Istaknuo je kako nova istraživanja pokazuju osjetan porast potpore ulasku u NATO, ocijenivši da će u taj vojni savez Republika Hrvatska ući prije nego u EU.

Predsjednik Hrvatskog sabora naglasio je i kako građani ne trebaju strahovati od vojnih baza po Jadranu i slanja hrvatskih vojnika u NATO-ove misije.

"Ulaskom u NATO Hrvatska neće dobiti te obveze, nego će se o svemu odlučivati autonomno, u Hrvatskom saboru", rekao je Šeks.

Komentirajući rezultate nedjeljnih izbora u Slavonskom Brodu, ponovio je da će HDZ u tom gradu "pokušati naći novu arhitekturu vlasti od preostalih lista, koje nisu u koaliciji HSP-HSLS-HSS".

Odbacio je medijska tumačenja da HDZ gubi potporu u Slavoniji, rekavši kako je riječ isključivo o dojmu.

Komentirajući izjavu osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala da će izborna borba protiv Šeksa u 5. izbornoj jedinici HDSSB-u i Branimiru Glavašu biti lak posao, Vladimir Šeks je kazao da je do sada pet puta pobijedio na parlamentarnim izborima, te da će to učiniti i šesti put.

Potvrdio je da će biti prvi kandidat na HDZ-ovoj listi u 5. izbornoj jedinici, koju će, kao i sve ostale HDZ-ove liste, nositi predsjednik stranke Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙