FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 20. ožujka

ZAGREB, 19. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 20. ožujka.
ZAGREB, 19. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 20. ožujka.

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo na kojem će biti riječi o Prijedlogu zakona o hrani s konačnim prijedlogom zakona i Prijelogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o gnojivima i poboljšivačima tla s konačnim prijedlogom zakona. Oba prijedloga su u hitnom postupku (Trg sv. Marka 6, 12 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za zakonodavstvo na kojoj će, među ostalim, biti riječi o Prijedlogu zakona o muzejima Ivana Meštrovića, te Prijedlogu zakona o potvrđivanju ugovora između Hrvatske i Turske o socijalnom osiguranju s konačnim prijedlogom zakona, koji je u hitnom postupku (Trg sv. Marka 6, 12 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za financije i državni proračun na kojem će biti riječi o Prijedlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt riječke obilaznice, Prijedlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije za program pomoći EU na području nuklearne sigurnosti u Hrvatskoj za 2005. godinu, te Prijedlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije za nacionalni Phare program za 2006. godinu, s konačnim prijedlozima zakona. Sva tri prijedloga su u hitnom postupku (Trg. sv. Marka 6, 14 sati).

ZAGREB - Sjednica odbora za pravosuđe na kojem će biti riječi o konačnom Prijedologu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru, te Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju kazne zatvora (Trg sv. Marka 6, 14 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će identifikaciji posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, te posmrtnih ostataka preuzetih iz Srbije (Šalata 11, 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić predstaviti odluku hrvatske Vlade po kojoj će peglirirani intereferon postati dostupan svim oboljelim od hepatitisa C. Tom se odlukom Hrvatska pridružila svjetskoj praksi u liječenju oboljelih od hepatitisa (Perkovčeva 3, 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će SDP predstaviti ciljeve svoje obrazovne strategije "Znanje za bolji život", o kojima će govoriti predsjednik Savjeta za obrazovanje, znanost i kulturu Gvozden Flego, saborska zastupnica Marija Lugarić te zamjenica predsjednika te stranke Željka Antunović (Iblerov trg 4, 11 sati).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore HSS-a i HSLS-a. Sporazum će potpisati čelnici tih stranka Josip Friščić i Đurđa Adlešić, a nakon potpisivanja sporazuma bit će organizirana i konferencija za novinare (Jurišićeva 1/I, 13.30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu "Predstavljanje izbornog programa Demokratskog centra (DC) za pravnu državu". DC predstavljanje svog izbornog programa počinje poglavljem o pravnoj državi, kao jednom od pet najvažnijih ciljeva te stranke. Na konferenciji će govoriti predsjednica stranke Vesna Škare-Ožbolt i zamjenik Joško Morić (Ilica 48, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge Vukovar 1991. na kojoj će biti podnešen izvještaj Udruge o sastanku od 16. ožujka s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem glede inicijative za kaznenim progonom zbog stradanja hrvatskih branitelja, ranjenika i civila u logorima na teritoriju Srbije. Također će biti objavljeno i pismo Udruge saborskim zastupnicima (Vlaška 87, 11 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare Zaklade Ana Rukavina u povodu osnivanja Hrvatske banke krvi iz pupkovine. Osnivanje Banke umbilikalnih stanica, rast broja potencijalnih darivatelja upisanih u Hrvatski registar koštane srži te edukacija javnosti o tome, doprinosi su Zaklade Ana Rukavina u borbi protiv leukemije. (Perkovčeva 2, 11 sati).

ZAGREB - Svečanost pokretanja inicijative Global Compact u Hrvatskoj, najveće svjetske inicijative na području društveno odgovornog poslovanja, kroz koju preko 3000 svjetskih kompanija promiče temeljna načela i najbolju praksu etičnog poslovanja. Svečanost će otvoriti Stalni predstavnik Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj Yuri Afanasiev, a najavljen je i dolazak hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića (hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1, od 18 do 20 sati).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana Frankofonije, a s ciljem podnošenja kandidature Sveučilišta u Zagrebu za člana Sveučilišne agencije Frankofonije, u Zagrebu će boraviti voditeljica projekta Regionalnog ureda za srednju i istočnu Europu Marie-Charlotte Bolot, koja će govoriti u mogućnostima i značaju suradnje s Agencijom (Trg maršala Tita 14, 11 sati).

ZAGREB - Premijera filma "Libertas" Veljka Bulajića, o životu dubrovačkog književnika Marina Držića. Glavne uloge tumače hrvatski glumac Sven Medvešek i talijanska glumica Sandra Ceccarelli (Broadway kina Centar Kaptol, 20 sati).

ZAGREB - U sklopu tribine Deset najznačajnijih hrvatskih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice bit će predstavljen Splitski evanđelistar, o kojem će govoriti akademik Radoslav Katičić. Riječ je o najstarijoj sačuvanoj rukopisnoj knjizi u Hrvatskoj iz 6.-7. stoljeća, koja se smatra kulturnim spomenikom Hrvatske. Splitski evanđelistar sadrži četiri evanđelja - po Marku, Mateju, Luki i Ivanu (Hrvatske bratske zajednice 4, 12 sati).

RIJEKA - Otvorenje izložbe "Video Report Italia 2004.-2005." na kojoj će riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti predstaviti izbor talijanske suvremene video produkcije, odnosno radove 54 umjetnika. Izložbu je za Galeriju suvremenih umjetnosti u Monfalconeu priredio njen direktor i povjesničar umjetnosti Andrea Bruciati. (Mali salon, u 19 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙