FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK u ponedjeljak otvara svoj Ured u Kninu

ZAGREB, 16. ožujka 2007. (Hina) - Hrvatska gospodarstva komora (HGK) otvorit će u ponedjeljak, 19. ožujka, u Kninu Ured HGK za područja posebne državne skrbi.
ZAGREB, 16. ožujka 2007. (Hina) - Hrvatska gospodarstva komora (HGK) otvorit će u ponedjeljak, 19. ožujka, u Kninu Ured HGK za područja posebne državne skrbi.

Ured će na jednomu mjestu povezivati relevantne čimbenike potrebne za razvoj svih područja od posebne državne skrbi u Hrvatskoj, a njegov najvažniji zadatak bit će kroz razvojne programe i gospodarske projekte podignuti stupanj gospodarske razvijenosti ratom stradalih područja, te pokušati izjednačiti njihov stupanj razvoja s ostalim dijelovima Hrvatske.

Potrebu otvaranja ovakvog ureda, napominju iz HGK, pokazuju podaci da područja posebne skrbi zauzimaju 44 posto teritorija Hrvatske, a na njima živi samo 14 posto ukupnog broja stanovnika.

Na područjima od posebne državne skrbi nalazi se tek 3,3 posto poslovnih subjekata koji rade u Hrvatskoj te 8 posto obrta, a zaposleno je samo 11 posto od ukupnog broja zaposlenih radnika u Hrvatskoj.

U Uredu će se provoditi i aktivnosti potrebne pojedincu i trgovačkim društvima, kao i jedinicama lokalne uprave kako bi se omogućio njihov gospodarski razvoj.

Osnivanje ovog Ureda ključno je za poticanje daljnjeg razvoja, a potom i integriranja gospodarstva ovog područja u hrvatske, te europske i svjetske gospodarske tokove, ocjenjuju u HGK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙