FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan počinje trgovanje na jedinstvenoj Zagrebačkoj burzi

ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) -
ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) -

Sljedeći tjedan počinje trgovanje na jedinstvenoj Zagrebačkoj burzi

Početkom sljedećeg tjedna započet će jedinstveno trgovanje na Zagrebačkoj burzi, jer se krajem ovog tjedna očekuje završetak pripajanja Varaždinske burze Zagrebačkoj, potvrdio je glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum.

Po završetku cjelokupnog procesa pripajanja, predviđenog za petak, 16. ožujka ove godine, u Hrvatskoj će postojati samo jedna burza koja će poslovati pod tvrtkom Zagrebačka burza d.d., izvijestila je ta burza i na svojim Internet stranicama.

Proces pripajanja Varaždinske burze Zagrebačkoj formalno je započeo 21. prosinca prošle godine potpisivanjem Ugovora o pripajanju, a taj su Ugovor krajem siječnja potvrdile i skupštine obiju burzi.

Očekuje se da će se spajanje burzi pozitivno odraziti na poslovanje stranih i domaćih investitora koji će poslovati na objedinjenom tržištu kapitala u Hrvatskoj.

Zagrebačka je burza i u procesu uvođenja novog trgovinskog sustava, švedskog OMX-a, a početak rada tog sustava očekuje se sredinom ove godine. Do tada u funkciji će biti sadašnji sustavi Zagrebačke i Varaždinske burze (MOST i BTS), no 'prema van', pokazivat će se jedinstveni izvještaji, kaže Željko Kardum.

Zagrebačka burza je krajem prošlog tjedna izvijestila i o promjeni metodologije i reviziji dioničkog indeksa Crobex, a koje će se također početi primjenjivati od početka idućeg tjedna.

Tako će od početka idućeg tjedna u izračun Crobex indeksa ući 30 dionica i to 17 iz dosadašnjeg sastava Crobexa, 7 dionica koje su bile uključene u sastav indeksa Varaždinske burze VIN, 5 novih dionica prema redovnim kriterijima i jedna dionica po kriterijima za ubrzani ulazak - Inina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙