FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 10. do ponedjeljka 12. ožujka

ZAGREB, 9. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 10. do ponedjeljak 12. ožujka.
ZAGREB, 9. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 10. do ponedjeljak 12. ožujka.

SUBOTA, 10. ožujka

------------------

BAGDAD - Veleposlanici pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a u Bagdadu razgovarat će s dužnosnicima iz Irana i Sirije o tome kako irački susjedi mogu pomoći u smirivanju nasilja u toj zemlji. Kina je u petak objavila da je pristala sudjelovati na toj konferenciji o Iraku, izražavajući sklonost dijalogu pomirenju radi rješavanja iračke krize. Kinu će predstavljati veleposlanik u Iraku.

BEČ - Očekuje se završni krug pregovora o statusu Kosova.

MADRID - Tisuće ljudi trebale bi sudjelovati na prosvjedu protiv odluke španjolske vlade da dopusti osuđenom pripadniku ETA-e, koji štrajka glađu od prosinca prošle godine, da odsluži ostatak kazne u kućnom pritvoru.

KUVAJT/ABU DABI - Francuski ministar vanjskih poslova Phillipe Douste-Blazy posjetit će Kuvajt i Ujedinjene Arapske Emirate.

NEDJELJA, 11. ožujka

--------------------

BOGOTA - Američki predsjednik George W. Bush posjetit će Kolumbiju kakao bi se sastao s kolumbijskim predsjednikom Alvarom Uribeom. Nakon toga Bush putuje u Gvatemalu.

TOKYO - Australski premijer John Howard posjetit će Japan.

TRIPOLI - Nastavlja se suđenje bugarskim medicinskim sestrama i palestinskom liječniku optuženima da su namjerno zarazili libijsku djecu virusom HIV-a.

PONEDJELJAK, 12. ožujka

-----------------------

BEOGRAD - Počinje novo suđenje za ratni zločin i ubojstvo više od 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu. Prvostupanjskom presudom Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, 14 osoba osuđeno je za zločin na Ovčari, od kojih osam na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, a dvoje ih je optužbi oslobođeno. U prosincu prošle godine Vrhovni sud Srbije prihvatio je žalbe branitelja optuženih, poništio presudu i postupak vratio na ponovljeno suđenje.

TOKYO - Japan i Južna Koreja trebali bi održati bilateralne razgovore.

PEKING - Očekuje se da će šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei posjetiti Kinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙