FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 9. ožujka

ZAGREB, 9. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 9. ožujka.
ZAGREB, 9. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 9. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović doputovat će u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Prvog dana posjeta Vujanović će se sastati sa svojim domaćinom Mesićem, s kojim će razgovarati o bilateralnim i drugim pitanjima, u 9,00 sati u Uredu predsjednika RH, a nakon susreta predviđene su izjave za novinare u 10,30 sati.

Crnogorski predsjednik susrest će se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom u 11,10 sati u saborskoj dvorani Ante Starčevića, a primit će ga i premijer Ivo Sanader u 13,00 sati u zgradi Vlade RH.

Visoki dužnosnici Hrvatske i Crne Gore u svojim razgovorima ističu spremnost za rješavanjem preostalih otvorenih pitanja, prvenstveno pitanje ratne odštete, te žele poboljšati gospodarske odnose. RH je Crnoj Gori ponudila svoja iskustva u približavanju euro-atlantskim integracijama, a Podgorica je najavila kako želi da Zagreb bude njezin strateški partner u privatizaciji i izgradnji infrastrukture.

BRUXELLES - Završni dan sastanka čelnika država i vlada 27 zemalja članica Europske unije. Glavne teme ovog summita su pitanja energetske politike i zaštite okoliša.

KERBALA (Irak) - Nastavlja se dolazak šijitskih vjernika u sveti grad na komemoraciju 40 dana od smrti imama Huseina. Hodočašće se održava uz izvanredne mjere sigurnosti nakon atentata s više od 100 ubijenih šijita u Hilli u utorak.

GUANTANAMO, Kuba - Američki vojni dužnosnici započet će saslušanja 14 zatvorenika prebačenih iz tajnih zatvora CIA-e u američku vojnu bazu u zaljevu Guantanamo na Kubi, uključujući navodnog organizatora terorističkih napada na SAD 11 rujna 2001.

WASHINGTON - Češki predsjednik Vaclav Klaus trebao bi se sastati s američkim potpredsjednikom Dickom Cheneyom tijekom svog posjeta SAD-u s ciljem razmatranja američkih planova za postavljanje radarske baze u Češkoj.

BRASILIA/MONTEVIDEO - Američki predsjednik George W. Bush nastavlja posjet Brazilu gdje će se sastati s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lula da Silvom. Bush nakon toga putuje u Urugvaj.

BERLIN - Njemački parlament glasovat će o odluci vlade da pošalje šest zrakoplova Tornado u Afganistan na zahtjev NATO-a.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 48 08 645

Fax: **385 1 48 08 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙