FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik HDZ-a Sanader u Korčuli

KORČULA, , 4. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader sudjelovao je danas u Korčuli na 17. obljetnici utemeljenja korčulanskog ogranka stranke.
KORČULA, , 4. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader sudjelovao je danas u Korčuli na 17. obljetnici utemeljenja korčulanskog ogranka stranke.

Sanader je ocijenio kako je "HDZ najveća stranka u hrvatskoj povijesti koja je ostvarila sve zacrtane ciljeve", a govoreći o aktualnom trenutku u Hrvatskoj kazao je kako je "hrvatska Vlada pokrenula Hrvatsku na vanjskopolitičkom i unutarnjem planu, ali i na rastu standarda".

"Mi smo Vlada koja se ne skriva ni pred jednim problemom ni izazovom. Ostvarili smo ono što nitko nije vjerovao", rekao je dr. Sanader, te naveo primjere povratka duga umirovljenicima, kao i rješenje problema brodogradilišta "Viktor Lenac" koji je nakon 40 mjeseci agonije uspješno riješen.

Najavljujući pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima predsjednik HDZ-a kazao je kako će ta stranka na njih izaći s vrlo jasnim programom.

"Uspjeli smo Hrvatsku dovesti na prag Europske unije i postali lider zemalja u jugoistočnoj Europi, ne zato što želimo Balkan, kao što nam neki podmeću, nego želimo suradnju sa deset zemalja u kojima još ima neriješenih pitanja", kazao je Sanader.

Također je najavio daljnju reformu pravosuđa i borbu protiv mita i korupcije, kako bi svi građani bili ravnopravni pred institucijama i svi imali jednaka prava na ono što im po zakonu pripada.

Kako je najavljeno, premijer Sanader popodne će u Konavlima otvoriti školsku športsku dvoranu Osnovne škole Gruda. Svečanosti će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić, načelnik Općine Konavle Luka Korda i dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙