FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova najavilo okrugli stol u povodu 8. ožujka

ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Povjerenstvo za ravnopravnost spolova zagrebačke Gradske skupštine organizirat će okrugli stol na temu "Žene, tržište rada i obrazovanje", u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.
ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Povjerenstvo za ravnopravnost spolova zagrebačke Gradske skupštine organizirat će okrugli stol na temu "Žene, tržište rada i obrazovanje", u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.

"Time se pridružujemo inicijativi Europske unije, koja je 2007. proglasila Godinom jednakih mogućnosti", rekla je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vesna Majher na sjednici Povjerenstva na kojoj se, prije svega, raspravljalo o Izvješću o provedbi zagrebačke strategije za osobe s invaliditetom u 2006., koje, prilikom glasovanja, nije dobilo podršku članova Povjerenstva.

Gradska zastupnica HNS-a Morana Paliković Gruden u raspravi je izrazila nezadovoljstvo što još uvijek nije gotov registar osoba s invaliditetom i što se stalno odgađa program za URIH-o (Ustanovu za rehabilitaciju invalida Hrvatske), koji bi trebao omogućiti lakše zapošljavanje invalidnih osoba.

Istaknula je potrebu organiziranja dnevnog boravka za djecu i odrasle kojima treba cjelodnevna roditeljska skrb. "Nije rješenje u tome da ih se trajno smjesti u dom, već da im se organizira dnevni boravak koji će i njima i njihovim roditeljima olakšati i uljepšati život", rekla je Paliković Gruden, dodavši da Zagreb za to ima i stručnjake i novac.

To je potvrdila i majka djeteta oboljelog cerebralne paralize Nadica Bjelčić iz udruge "Oko". Navela je da bi im takva pomoć dobro došla, posebno tijekom školskih praznika, kao i bazen pogodan za invalidne osobe te omogućavanje lakšeg pristupa uklanjanjem arhitektonskih barijera.

Pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Marinka Bakula Anđelić navela je da će u sklopu gradske ustanove "Mali dom" biti osigurano 100 mjesta za rehabilitaciju djece s višestrukim oštećenjima i to već od ove godine.

Izvijestila je da je pri Uredu za zdravstvo osnovan Odjel za osobe s invaliditetom te je najavila izgradnju kompleksa URIH-a do 2010. i Doma zdravlja za osobe s invaliditetom.

Na primjedbu Morane Paliković Gruden da u izvješću stoji kako je u 2006. utrošeno 2,5 milijuna kuna za programe udruga s invaliditetom, ali ne i podatak o kojim udrugama je riječ i koliko je svaka od njih dobila novca, Bakula Anđelić je rekla da će se od ove godine krenuti s izvješćem u skladu s novom, Zagrebačkom strategijom za izjednačene mogućnosti osoba s invaliditetom 2007.-2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙