FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nancy Pelosi: Busheva prosudba o ratu u Iraku je "malo narušena"

WASHINGTON, 28. veljače 2007.(Hina) - Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi izjavila je u utorak kako vjeruje da je prosudba predsjednika Georgea W. Busha o ratu u Iraku "malo narušena".
WASHINGTON, 28. veljače 2007.(Hina) - Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi izjavila je u utorak kako vjeruje da je prosudba predsjednika Georgea W. Busha o ratu u Iraku "malo narušena".

"Mislim da je njegova prosudba o ovom ratu malo narušena, uz sve dužno poštovanje prema predsjedniku i njegovim dobrim namjerama", rekla je Pelosi u intevjuu koji je dala u emisiji CNN-a "Larry King Live".

Također je kazala kako se Bushev pristup Iraku temelji na osobnim uvjerenjima, prije nego na političkoj procjeni.

"Je ne mislim da je to politička odluka predsjednika. To je ono u što on čvrsto vjeruje. (...) Samo se nadam da će, štogod on mislio o Iraku, također vrednovati činjenicu da je američki narod izgubio povjerenje u njega", istaknula je Pelosi odgovarajući na pitanja Larry Kinga.

Demokratska kongresnica iz San Francisca u nastupu na CNN-u nije poštedjela ni potpredsjednika Dicka Cheneya, oštro uzvrativši na njegovu prošlotjednu izjavu kako će politika Pelosi i drugih demokrata u Kongresu, koji se protive Bushovoj ratnoj politici, potvrditi valjanost strategije al-Qaide.

"To što je potpredsjednik rekao je ispod dostojanstva njegovog ureda i dostojanstva žrtve naših muškaraca i žena u vojnim odorama", kazala je.

"Potpredsjednik je na takvom položaju da je izvan doticaja s američkim narodom, izvan doticaja s onim što mnogi generali govore i izvan doticaja s dvostranačkom većinom u Kongresu", rekla je Pelosi.

Predsjednica američkog parlamenta potvrdila je kako je nazvala Buha da bi prigovorila na Cheneyeve izjave.

"Predsjednik mi je rekao...kako on neće tolerirati potkopavanje ničijeg domoljublja ili naših namjera da štitimo nacionalnu sigurnost", rekla je.

Kazavši kako joj je Bush rekao neka mu javi ako se to dogodi, dodala je: "Eto! Želim da zna da se to dogodilo".

Nakon pobjede demokrata na izborima 7. studenoga 2006., Pelosi je u siječnju ove godine postala prva žena predsjednik Kongresa u povijesti SAD-a.

Na pitanje što ju je najviše iznenadilo na tom poslu, odgovorila je: "Golemo pokazivanje entuzijazma diljem zemlje od žena svih dobi - od mladih djevojaka do žena mojih godina - koje kažu kako nikada nisu mislile da će vidjeti taj dan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙