FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makvić: samo kriminalistička obradba može otkriti uzrok stradanja

KARLOVAC, 26. veljače 2007. (Hina) - Nalaz glavnoga državnog vodopravnog inspektora Željka Makvića ne povezuje stradanje Karlovčanina i njegova psa 23. veljače s radom Karlovačke pivovare, a po njegovu mišljenju samo kriminalistička obradba može rasvijetliti uzrok njihova stradanja.
KARLOVAC, 26. veljače 2007. (Hina) - Nalaz glavnoga državnog vodopravnog inspektora Željka Makvića ne povezuje stradanje Karlovčanina i njegova psa 23. veljače s radom Karlovačke pivovare, a po njegovu mišljenju samo kriminalistička obradba može rasvijetliti uzrok njihova stradanja.

Po njegovim riječima inspekcijski nadzor rada u Karlovačkoj pivovari nije pokazao odstupanja od uvjeta propisanih vodopravnom dozvolom, a dva redovita i jedan izvanredni, nenajavljen, nadzor u proteklih 13 mjeseci nije pokazao nepravilnosti.

"Vjerujem da ne ćemo povezati događaj od petka s radom Pivovare", rekao je Makvić novinarima danas popodne nakon višesatne inspekcije te tvrtke.

Pivovara je obavila remont s pretovarom amonijaka iz dviju u treću strojarnicu, ali je to bilo još 14. veljače i ne mislim da je to uzrokovalo nemili događaj, smatra Makvić. Dodaje kako nije isključeno da se netko u Pivovari ili na vanjskoj stazi namjerno riješio nekoga štetna otpada, ali to će biti teško dokazati i to je svakako posao kriminalističke policije.

Djelatnici Kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave sudjelovali su danas u četirima inspekcijskim nadzorima: vodopravnom, za zaštitu okoliša, sanitarnom i zaštiti na radu, rekao je Makvić.

Iz Pivovare tri vrste vode - oborinska, sanitarna i tehnološka - odlaze u "pivovarski natkriveni potok" i dalje u kanal, pa u Kupu, kazao je dodavši da uz vodopravnu dozvolu Karlovačka pivovara ima i tzv. dozvolbeni nalog, po kojem u primjerenu roku mora razdvojiti te tri vrste voda i za tehnološku i sanitarnu osigurati predtretman na pročišćivaču, i samo će tako pročišćene vode ići u gradsku kanalizaciju, rekao je Makvić.

Poželio je Pivovari da tim ulaganjem što prije stekne glas "zelene tvrtke", jer joj je događajem od petka taj glas bitno poljuljan.

Tehnički direktor Pivovare Gabor Ligeti rekao je da tvrtka radi po svim propisima, da je u izradbi projekt za pročišćivač voda te da bi do kolovoza trebali početi radovi vrijedni oko dva milijuna eura i završiti 2008.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je priopćilo da u nadzoru pogona Karlovačke pivovare inspekcija zaštite okoliša nije utvrdila nepravilnosti po Zakonu o zaštiti zraka i Zakonu o otpadu.

Prošli petak oko 19 sati, šetajući uz potok u neposrednoj blizini Karlovačke pivovare, Karlovčanin Zdravko Martinović (64) pao je u komu i nalazi se u bolnici, a pas je na mjesta uginuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙