FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA7807 "Bedem ljubavi..."

Molimo korisnike da u vijesti HNA7807 objavljenoj pod naslovom "Bedem ljubavi tužio predsjednika HHO-a" isprave prvi odlomak tako da umjesto riječi "...kaznenu prijavu..." upišu "...PRIVATNU TUŽBU...".

ZAGREB, 1. ožujka 2007.(Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA7807 objavljenoj pod naslovom "Bedem ljubavi tužio predsjednika HHO-a" isprave prvi odlomak tako da umjesto riječi "...kaznenu prijavu..." upišu "...PRIVATNU TUŽBU...".

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti.

ZAGREB, 1. ožujka 2007. (Hina) - Udruga Bedem ljubavi podigla je privatnu tužbu protiv protiv predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) Žarka Puhovskog zbog njegove izjave da su majke početkom rata, vadeći svoje sinove iz JNA i šaljući ih u Hrvatsku vojsku, radile protiv mira.

Sporna izjava koju je Puhovski izrekao početkom veljače na Međunarodnoj konferenciji "Utvrđivanje istine o ratnim zločinima i sukobima" u potpunosti je suprotna djelovanju udruge i njenim temeljnim načelima, ali i saborskoj Deklaraciji o Domovinskom ratu, istaknule su predstavnice Bedema ljubavi na današnjoj konfereciji za novinare.

Njihova odvjetnica Doris Košta rekla je kako očekuje da će presuda biti izrečena već nakon nekoliko ročišta, jer je riječ o vrlo jasnom slučaju. Nakon toga nećemo propustiti priliku da od Puhovskog zatražimo i naknadu štete, dodala je Košta.

Osnovni cilj Bedema ljubavi od samog početka je bio mir, a sporna izjava još je čudnija kada dolazi od osobe zadužene za zaštitu ljudskih prava, ističu aktivistice udruge osnovane u siječnju 1991. s ciljem izvlačenja mladića iz tadašnje JNA, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Podizanje tužbe protiv predsjednika HHO-a podržalo je još nekoliko ženskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te zagrebačka HVIDR-e.

Predstavnice udruga poput Vukovarske majke ili Žene u Domovinskom ratu ističu da bi ratne strahote zasigurno bile manje da su i majke u ostalim republikama bivše Jugoslavije svoje sinove odvlačile od oružja i rata koji je Hrvatskoj nametnut.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙