FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otvoren međunarodni Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane

OSIJEK, 1. ožujka 2007. (Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren međunarodni 14. Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane, na kojem izlaže 180 proizvođača među kojima 20 iz inozemstva.
OSIJEK, 1. ožujka 2007. (Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren međunarodni 14. Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane, na kojem izlaže 180 proizvođača među kojima 20 iz inozemstva.

Sajam se održava do 4. ožujka u organizaciji Osječkog sajma d.o.o.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo istaknuo je kako je proljetni sajam poljoprivrede i prehrane postao najznačajniji sajam te vrste ne samo u istočnoj Hrvatskoj nego u cijeloj zemlji, što je i razumljivo jer ova je regija žitnica Hrvatske i najznačajniji poljoprivredni i stočarski kraj.

Upravo zato "očekujemo od resornog ministarstva i Vlade Republike Hrvatske da daleko više novca ulaže u razvoj poljoprivrede", rekao je Bubalo.

Naveo je da će Osječko-baranjska županija ove godine u razvoj poljoprivrede uložiti 50 milijuna kuna, te izrazio uvjerenje da će uskoro ova županija imati i agrobanku koja će financirati poljoprivredne proizvođače na kvalitetan način.

Osječki dogradonačelnik Vladimir Šišljagić, koji je otvorio Sajam, istaknuo je kako tradicija sajmova te vrste u Osijeku datira još od 12. stoljeća jer je ovo oduvijek bio važan poljoprivredni kraj. Upravo zato "s pravom tražimo od hrvatske države da i poticajima i financiranjem odvodnje i izgradnje kanalske mreže aktivno doprinese razvoju i sela i poljoprivrede u cjelini", kazao je.

Predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Ružica Drmić rekla je kako će ove godine u navodnjavanje u Hrvatskoj biti uloženo 135 milijun kuna, a u naredne tri godine 700 milijuna kuna.

Posebno važnim ocijenila je proizvodnju zdrave hrane i razvijenu poljoprivredu koja je jedna od najvažnijih strateških pravaca u Hrvatskoj.

Direktorica Osječkog sajma Ines Teskera naglasila je kako je ove godine 40 izlagača više u odnosu na proteklu godinu.

Niz sajamskih manifestacija prilika su da se u direktnim susretima i razgovorima proizvođači poljoprivredne mehanizacije, hrane te ostaloga upoznaju i dogovore daljnju suradnju, ali i upoznaju nove tehnologije i saznanja, kazala je.

Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

(Hina) xvs ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙