FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. veljače 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 26. veljače 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ŠIBENIK - Hrvatski premijer Ivo Sanader, nakon što je jučer u Šibeniku obišao poduzetničku zonu Pode i gradilište tehnološke ceste, na novinarski upit o tome hoće li Vlada povući ministre iz nadzornih odbora odgovorio je da to još nije moguće, pogotovo u tvrtkama u kojima država ima svoj udio, pa tako i mora "znati što se tu događa". Ocijenio je kako ne bi bilo dobro da u nadzornim odborima sjede samo poduzetnici jer bi oni lako mogli doći u sukob interesa. Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta podsjetio je da je sadašnja Vlada u Šibensko-kninsku županiju samo za izgradnju državnih cesta uložila oko 400 milijuna kuna.

ŠIBENIK - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader jučer je na proslavi 17. obljetnice HDZ-a grada Šibenika i Šibensko-kninske županije rekao kako nema nijedne županije koja u posljednje tri godine nije doživjela prosperitet, te je poručio oporbi da će hrvatski birači u studenome ove godine odlučiti da još četiri godine ostane u oporbi. Kao što je HDZ znao bolje od drugih voditi Hrvatsku u ratu, bolje od drugih zna ju voditi i u miru", istaknuo je Sanader, poručujući SDP-u da se "okani afera, izmišljanja, senzacija i laži, jer tako neće proći kod hrvatskih građana". Odbacio je kritike SDP-a da HDZ od branitelja stvara novu kastu.

RIJEKA - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić jučer je na konferenciji za novinare kazala da su prijedlozi HSLS-a o povlačenju ministara iz nadzornih odbora i depolitizaciji uprave u državnim tvrtkama dio mjera koje će biti uvjet za potporu HSLS-a budućoj Vladi. HSLS i HSS predložili su Saboru da obveže Vladu da u roku od 30 dana povuče sve ministre iz nadzornih odbora u tvrtkama u pretežitom državnom vlasništvu, te da se pripreme svi potrebni akti za provedbu depolitizacije upravljanja javnim poduzećima, ali je taj prijedlog prije nekoliko dana odbijen. Adlešić je kazala da će HSLS, iako je pripravan produljiti rok od 30 dana, ustrajati na tim prijedlozima, te da direktori javnih poduzeća ne smiju biti birani političkom voljom nego na natječajima.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu sinoć je zatvoren 16. međunarodni sajam "Sport i nautika" na kojem je sudjelovalo 500 izlagača iz 34 zemlje. U odnosu prema prošloj godini broj izlagača povećan je 18 posto, a predstavili su se na površini od 20.000 četvornih metara. Na Sajmu su se okupili domaći i svjetski proizvođači i zastupnici sportske i nautičke opreme te plovila.

ZAGREB - Hrvatska u nautičkom turizmu stranaca u prošloj godini bilježi manji broj izdanih odobrenja za plovidbu u obalnom moru Hrvatske, te manji broj osoba na stranim plovilima za razonodu i šport. Naime, prema podatcima Državnog zavoda za statistiku u prošloj je godini izdano 52.667 odobrenja za plovidbu u obalnom moru Hrvatske, što je tri posto manje nego li 2005. godine. Na stranim je plovilima za razonodu i sport prošle godine, a na osnovu izdanih odobrenja, bilo 278.506 osoba, što je 6,4 posto manje nego li prošle godine. Na takva kretanja najviše je utjecao pad broja izdanih dozvola i manji broj osoba na plovilima pod zastavom Njemačke i Italije, koje i nadalje ipak imaju najveći udio u broju izdanih dozvola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙