FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CNN: El Baradei objavljuje izvješće o iranskom nuklearnom programu

WASHINGTON,22. veljače(Hina) - Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed El Baradei
WASHINGTON,22. veljače(Hina) - Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed El Baradei

u četvrtak će objaviti izvješće vezano uz iranski program obogaćivanja urana, izvijestio je CNN pozivajući se na izjavu dužnosnika IAEA.

Izvješće će u četvrtak biti dano na uvid predstavicima zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je naznačio kako nema namjeru udovoljiti zahtjevima UN-a, istaknutim u nedavno prihvaćenoj rezoluciji, i zaustaviti svoj nuklearni program kako bi izbjegao dodatne međunarodne sankcije.

Vijeće sigurnosti UN je 23. prosinca 2006. jednoglasno usvojilo rezoluciju kojom su uvedene sankcije Iranu jer u postavljenom roku nije zaustavio svoj nuklearni program. Prema rezoluciji 1737, vijeće je zatražilo od El Baradeija da ge u roku od 60 dana izvijesti je li Iran u cijelosti suspendirao sve svoje nuklearne aktivnosti, kao što je zatraženo rezolucijom.

Za sada nije jasno s kakvim će konkretnim mjerama Iran biti suočen ako, kao što se očekuje, El Baradei izvijesti da Iran nije udovoljio zahtjevima iz rezolucije.

Rusija i Kina, stalne članice Vijeće sigurnosti s pravom veta, ranije su izrazile neslaganje s uvođenjem gospodarskih sankcija Teheranu, iako su u prosincu 2006. glasale za rezoluciju 1737.

(Hina) xdh xbcav

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙