FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carlsberg Croatia: rast prihoda od devet posto

KOPRIVNICA/ZAGREB, 20. veljače 2007. (Hina) - Ukupni prihodi Carlsberg Croatia u prošloj su godini iznosili 411 milijuna kuna, što je porast od devet posto u odnosu na godinu ranije, objavili su iz te pivovare.
KOPRIVNICA/ZAGREB, 20. veljače 2007. (Hina) - Ukupni prihodi Carlsberg Croatia u prošloj su godini iznosili 411 milijuna kuna, što je porast od devet posto u odnosu na godinu ranije, objavili su iz te pivovare.

Ukupni volumen prodaje Carlsberg Croatia iznosio je 569.296 hektolitara, što je porast od 15 posto. Pritom je prodaja u Hrvatskoj porasla za 8,6 posto, dok je volumen prodaje izvoza zabilježio rast od 50 posto, navode iz te tvrtke.

Ističu da je udio Carlsberg Croatia na domaćem je tržištu na kraju prošle godine iznosio 13 posto, naspram 12,6 posto krajem 2005., te da je to danas treća pivovara na hrvatskom tržištu.

Predsjednik Uprave Carlsberg Croatia Jorn Pedersen izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ističući kako su u siječnju ove godine zabilježili rekordni tržišni udio od 17 posto.

Iz Carlsberg Croatia su izvjestili o novoj organizacijskoj strukturi za Carlsbergove kompanije na području Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Bugarske, nazvanoj Carlsberg South East Europe.

Predsjednikom Uprave Carlsberg South East Europe imenovan je Isaac Sheps koji će ujedno obnašati dužnosti predsjednika Uprave Carlsberg Serbia i Carlsberg Croatia.

Dužnost predsjednika Uprave kompanije Carlsberg Croatia preuzet će 1. travnja, te će na tom mjestu zamijeniti Jorna Pedersena koji je na čelnoj poziciji Carlsberg Croatia bio protekle četiri godine.

Carlsberg Croatia dio je danske pivarske grupacije Carlsberg koja je lani ostvarila neto prihod od 5,5 milijardi eura, što je porast od osam posto prema godini ranije. Operativna dobit iznosila je 542 milijuna eura.

U ovoj godini Carlsberg planira rast neto prihoda od oko pet posto, te operativnu dobit od 4,5 milijardi danskih kruna, od čega oko 4,3 milijarde danskih kruna od pivarske aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙