FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o Izvješću Ureda za reviziju za 2006.

ZAGREB,20. veljače 2007.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 24. sjednicu nastaviti raspravom o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2006. i obavljenim revizijama u 2005.
ZAGREB,20. veljače 2007.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 24. sjednicu nastaviti raspravom o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2006. i obavljenim revizijama u 2005.

U Izvješću stoji da je Ured, od listopada 2005. do kraja rujna prošle godine, obavio 484 revizije poslovanja subjekata na državnoj i lokalnoj razini te 262 uvida u financijske izvještaje lokalnih jedinica.

Revidirano je poslovanje 28 korisnika državnog proračuna, tri neprofitne organizacije, četiri projekta, 308 lokalnih jedinica, 54 trgovačkih društava u većinskom državnom ili vlasništvu lokalnih jedinica, 19 centara za socijalnu skrb, 18 muzeja, pet javnih vatrogasnih postrojbi te 43 druga subjekta.

Revidirana su javna sredstva u ukupnom iznosu 141,5 milijardi kuna.

Ured je izdao 102 bezuvjetna mišljenja, 373 uvjetnih te devet nepovoljnih mišljenja, uz ocjenu da je povećan broj subjekata na državnoj razini za koje je izraženo bezuvjetno mišljenje o njihovim financijskim izvještajima i poslovanju, kao i da je smanjen broj subjekata na lokalnoj razini s nepovoljnim mišljenjem.

Ured bilježi pozitivne pomake u vođenju poslovnih knjiga, čuvanju i korištenju javne imovine, trošenju i racionalnom gospodarenju javnim sredstvima, te smanjenju broja nepravilnosti u poslovanju.

Utvrđene nepravilnosti, ipak, i dalje se uglavnom odnose na računovodstveno poslovanje i primitke te rashode i izdatke, posebno u dijelu planiranja sredstava i namjenskog trošenja, te za postupke javne nabave.

Sabor bi, kako se očekuje, potom trebao raspraviti Vladine zakonske prijedloge o tajnosti podataka te o sustavu informacijske sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙