FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kako igranjem kompjutorskih igrica istopiti kilograme?

ZAGREB/LIVERPOOL , 19. veljače 2007. (Hina) - Britanski suznanstvenici nedavno ustanovili da igranje najnovijih kompjutorskihigara ne mora nužno značiti sjedenje pred ekranom. Naprotiv, zbogodređenih pokreta koje igrač treba napraviti tijelom da bi akcija bilapod kontrolom, osoba može u određenom vremenskom razdoblju izgubitikilograme, izvijestili su britanski mediji.
ZAGREB/LIVERPOOL , 19. veljače 2007. (Hina) - Britanski su znanstvenici nedavno ustanovili da igranje najnovijih kompjutorskih igara ne mora nužno značiti sjedenje pred ekranom. Naprotiv, zbog određenih pokreta koje igrač treba napraviti tijelom da bi akcija bila pod kontrolom, osoba može u određenom vremenskom razdoblju izgubiti kilograme, izvijestili su britanski mediji.

Kao primjer su znanstvenici s liverpoolskog Sveučilišta John Moore, koji su proveli istraživanje, naveli igre za kompjutorsku konzolu Nintendo Wii, izračunavši kako se redovitim igranjem ove igre godišnje može izgubiti čak 12,2 kg.

Studija je provedena da bi se ustanovilo mogu li kompjutorske igrice na bilo koji način doprinijeti dnevnoj aktivnosti koja se preporučuje djeci u razvoju.

Znanstvenici su usporedili tjelesnu aktivnost djece koja su koristila Wii konzolu i tjelesnu aktivnost djece koja su koristila tradicionalnu upravljačku konzolu. Ustanovili su da su aktivnija bila djeca koja su koristila konzolu Wii, jer su tijekom igre bila prisiljena napraviti određene fizičke pokrete.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosječan igrač kompjutorskih igara tjedno provede 12,2 sati igrajući kompjutorske igrice. "Zbog toga smatramo da je važno poticati što veću tjelesnu aktivnosti za to vrijeme", smatraju znanstvenici. Profesor Tim Cable koji je vodio istraživanje vjeruje da bi aktivne konzole poput Wii fizički neaktivnoj djeci, koja puno vremena provode igrajući kompjutorske igre jer ih one jednostavno fasciniraju, mogle biti motivacija za bar neku vrstu tjelesne aktivnosti.

"Djeca sjede za kompjutorima jer ih kompjutorske igre fasciniraju, pa bi, kad je već tako, bilo najbolje da takve igre uključuju i neke elemente fizičke aktivnosti. No, nemojmo zaboraviti da bi roditelji u prvom redu svoju djecu trebali poticati na razne druge prave fizičke aktivnosti, primjerice na razne sportove te boravak na svježem zraku", upozorio je prof. Cable.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙