FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor i Ljubičić posjetili Dječju bolnicu u povodu Međunarodnog dana djece oboljele od raka

ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) -
ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) -

U povodu Međunarodnog dana djece oboljele od raka, 15. veljače, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić obišli su danas Onkološki odjel Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, a mališanima koji se tamo liječe uručili prigodne darove.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Vlada prije dvije godine donijela odluku o ustupanju jednog stana u državnom vlasništvu udruzi Krijesnice, kako bi roditelji iz cijele Hrvatske, čija djeca dolaze u Zagreb na liječenje, imali gdje boraviti.

Kosor i Ljubičić najavili su da će uskoro s udrugama roditelja oboljele djece početi raditi na projektu organiziranja dva centra za rehabilitaciju djece s malignim bolestima.

Ministar Ljubičić također je najavio da će bolnica u Klaićevoj ubrzo ući u sustav Klinika za pedijatriju prijatelja djece, te će pružati mogućnost boravka roditelja uz djecu.

Prema procjeni Međunarodne konfederacije organizacija roditelja djece oboljele od raka i Međunarodnog udruženja za borbu protiv raka, u svijetu godišnje od raka oboli više od 160.000 djece, a svega 20 posto njih ima pristup modernom liječenju.

Rak je drugi najčešći uzrok smrtnosti djece u dobi do 14 godina.

Svrha obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od raka je informirati javnost o raku u djece, te prikupiti sredstva i promovirati rad lokalnih roditeljskih udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙