FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: Servis me spasio

ZAGREB, 1. veljače 2007. (Hina) - U susretu drugog kola ATP teniskog turnira u Zagrebu prvi nositelj Ivan Ljubičić je pobijedio Austrijanca Stefana Koubeka 7-6 (6), 6-7 (5), 6-4.
ZAGREB, 1. veljače 2007. (Hina) - U susretu drugog kola ATP teniskog turnira u Zagrebu prvi nositelj Ivan Ljubičić je pobijedio Austrijanca Stefana Koubeka 7-6 (6), 6-7 (5), 6-4.

Naš najbolji tenisač je u "reprizi" prošlogodišnjeg finala ponovno svladao Koubeka, ali ovoga puta puno teže, trebalo mu je gotovo dva i pol sata da slomi otpor 58. igrača svijeta. Nakon što je ljevoruki Austrijanac čak 16 puta zaredom uspio držati svoj servis, Ljubičić je ostvario "break" kada je njegov suparnik servirao za ostanak u meču.

"Bio je to težak meč, ja sam dobro servirao, a on je malo griješio. Dakle, obojica smo dobro radili ono u čemu smo najbolji", rekao je Ljubičić, te dodao:

"Nisam najbolje osjećao loptu i zato nisam mogao raditi veći pritisak s osnovne linije. Zato je bilo jako važno da dobro serviram što sam i radio tijekom čitavog meča, osim u 'tie-breaku' drugog seta".

Kako Ljubičić obično igra sve bolje kako turnir odmiče, za vjerovati je da će u petak u četvrtfinalu protiv Šveđanina Thomasa Johanssona prikazati bolju igru.

"Samopouzdanje se stječe pobjedama, a ne dobrom igrom. Danas nisam igrao dobro, ali sam pobijedio što je najbolja kombinacija".

U dosadašnjih šest međusobnih mečeva Ljubičić i Johansson imaju svaki po tri pobjede, ali Johansson je dobio prva tri, a Ljubičić posljednja tri dvoboja.

"Znam kao treba igrati protiv Johanssona, ali jedno je znati što treba napraviti, a drugo to i učiniti", najavio je Ljubičić svoj četvrtfinalni dvoboj koji će po rasporedu započeti u 16.10 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙