"Ovo je kuhinjski Davos", kazao je Bocuse, pravi "patrijarh" francuske kuhinje čiji je restoran Collonges-au-Mont-d'Or svoju treću zvjezdicu dobio još 1958.
Među 83 sudionika gastronomskog summita su Guillaume Brahimi (Australija), Anne-Sophie Pic (Francuska), Charlie Trotter (Chicago, SAD), Xavier Salomon (Kalifornija, SAD), Gualterio Marchesi (Italija), kao i više japanskih kuhara, među kojima Yoshiki Tsuji, predsjednik istoimene kuharske škole u Osaki.
"Paul Bocuse ima ugled i godine. Što se njega tiče - iako nije uvijek tako - to ide zajedno", kazao je Alain Ducasse, vlasnik restorana Louis XV. u Monacu.
Na gastronomskom doručku koji je organizirao SBM (Zajednica obalnih gradova) koji upravlja kasinima, hotelima i restoranima u Monaku, nekoliko vrhunskih kuhara predstavilo je svoja jela.
Među njima je pozornost novinara koji prate gastronomiju privukla "fina drhtalica od školjaka s jezicima od morskih ježinaca, kremom od riže i tuljcima od alga" Yannicka Allena (Francuska) koji bi po svim predviđanjima mogao dobiti tri zvjezdice u idućem izdanju Michelina.