FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najbolji svjetski kuhari okupili se u Monaku

MONACO, 11. veljače 2007. (Hina/AFP) - Više od 80 najboljih svjetskih kuhara koji u Michelinovom vodiču imaju zajedno šezdesetak zvjezdica okupljaju se u nedjelju i u ponedjeljak u Monaku kako bi odali počast slavnom francuskom "chefu" Paulu Bocuseu u prigodi njegova 81. rođendana.
MONACO, 11. veljače 2007. (Hina/AFP) - Više od 80 najboljih svjetskih kuhara koji u Michelinovom vodiču imaju zajedno šezdesetak zvjezdica okupljaju se u nedjelju i u ponedjeljak u Monaku kako bi odali počast slavnom francuskom "chefu" Paulu Bocuseu u prigodi njegova 81. rođendana.

"Ovo je kuhinjski Davos", kazao je Bocuse, pravi "patrijarh" francuske kuhinje čiji je restoran Collonges-au-Mont-d'Or svoju treću zvjezdicu dobio još 1958.

Među 83 sudionika gastronomskog summita su Guillaume Brahimi (Australija), Anne-Sophie Pic (Francuska), Charlie Trotter (Chicago, SAD), Xavier Salomon (Kalifornija, SAD), Gualterio Marchesi (Italija), kao i više japanskih kuhara, među kojima Yoshiki Tsuji, predsjednik istoimene kuharske škole u Osaki.

"Paul Bocuse ima ugled i godine. Što se njega tiče - iako nije uvijek tako - to ide zajedno", kazao je Alain Ducasse, vlasnik restorana Louis XV. u Monacu.

Na gastronomskom doručku koji je organizirao SBM (Zajednica obalnih gradova) koji upravlja kasinima, hotelima i restoranima u Monaku, nekoliko vrhunskih kuhara predstavilo je svoja jela.

Među njima je pozornost novinara koji prate gastronomiju privukla "fina drhtalica od školjaka s jezicima od morskih ježinaca, kremom od riže i tuljcima od alga" Yannicka Allena (Francuska) koji bi po svim predviđanjima mogao dobiti tri zvjezdice u idućem izdanju Michelina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙