FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: prvi zrakoplov Ryanaira na liniji Dublin-Pula

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Najveći europski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas je uspostavio drugu liniju te kompanije u Hrvatskoj i to na relaciji Dublin-Pula-Dublin.
ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Najveći europski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas je uspostavio drugu liniju te kompanije u Hrvatskoj i to na relaciji Dublin-Pula-Dublin.

Naime, danas je u pulsku Zračnu luku, sa zakašnjenjem od dva sata zbog vremenskih neprilika u Dublinu, sletio Boeing 737 sa 92 putnika iz irskog glavnog grada, a istodobno je 121 putnik iz Pule krenuo put Dublina.

Prvu liniju u Hrvatskoj Ryanair je uspostavio u listopadu prošle godine kada je započeo s letovima na liniji London-Pula, a nakon linije Dublin-Pula, za drugu polovicu travnja najavljeni su i letovi na liniji London-Zadar.

Ryanair će iz Dublina u Pulu i obrnuto letjeti tri puta tjedno i to utorkom, četvrtkom i subotom.

Istra očito postaje europska turistička hit destinacija s obzirom da je za ovu liniju do sada već prodano devet tisuća sjedala, istaknuo je direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović.

Najavio je i nove avionske linije koje će se uspostaviti već ovoga proljeća.

Tako će škotska niskotarifna kompanija od početka svibnja do 14. listopada dva puta tjedno letjeti iz Edinburga i Durhman Teesa za Pulu, od 14. travnja krenut će i prva linija iz Osla prema Puli avionske kompanije "Norvegan Air Shatl" koja će ujedno od 14. lipnja do 30. kolovoza letjeti i na relaciji Varšava-Pula, itd.

Ove se godine očekuje da će kroz pulsku Zračnu luku proći oko 400 tisuća putnika što bi bio porast od 30 posto u odnosu na prošlu godinu u kojoj je zabilježeno ukupno 295.345 putnika, zaključio je direktor pulske Zračne luke.

Član poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam Veljko Ostojić kazao je kako se najveći broj gostiju koji je dosad iz Londona stigao u pulsku Zračnu luku zadržava upravo u pulskih hotelima i to u prosjeku pet dana.

Zadovoljni smo što je Pula ponovno postala europska top destinacija. Naravno još puno moramo učiniti na infrastruzkturi i povezivanju zračne luke s Pulom i drugim istarskim turističkim središtima, naglasio je Ostojić.

Kako se danas moglo čuti, u studenom i prosincu prošle godine, zahvaljujući prije svega Ryanairu, u Istri je boravilo čak 300 posto više britanskih gostiju nego u istom razdoblju 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙