FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnik Domagoja Margetića najavio žalbu na pritvaranje

ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Veljko Miljević, odvjetnik hrvatskog slobodnog novinara Domagoja Margetića najavio je da će se žaliti na odluku o Margetićevu pritvaranju čim od Haškog suda o tome dobije službenu obavijest.
ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Veljko Miljević, odvjetnik hrvatskog slobodnog novinara Domagoja Margetića najavio je da će se žaliti na odluku o Margetićevu pritvaranju čim od Haškog suda o tome dobije službenu obavijest.

Margetić je pritvoren nakon što je zbog nepoštivanja suda jer je objavio imena zaštićenih haških svjedoka u srijedu osuđen na tri mjeseca zatvora i globu od 10.000 eura. Nakon izricanja presude Margetić je iz sudnice prebačen na izdržavanje kazne.

"Čim dobijem obavijest i vidim zbog čega je zadržan promptno ću reagirati", izjavio je Miljević Hini. Dodao je kako očekuje da će ga Haški sud kontaktirati vrlo skoro, najvjerojatnije faksom ili e-mailom.

Odbacio je nagađanja da se i iz zahtjeva Haškog suda koji mu je u "interesu pravde" naložio dolazak na izricanje presude moglo naslutiti da će odmah biti pritvoren.

"Iz toga se nije moglo naslutiti da ga žele zadržati. Bio je uvjeren da mu sudac koji je izuzetno korektno vodio cijeli postupak želi neke stvari dati do znanja, odnosno skrenuti pažnju na ponašanje koje je sud smatrao neprihvatljivim".

Najavio je i žalbu na "suštinsku odluku" odnosno samu presudu, no ona se prema pravilima Haškog suda može uputiti tek naknadno i u okvirima koje dozvoli sud.

Miljević je ponovio kako njegov branjenik nije kriv za djelo koje mu se stavlja ne teret, jer je popis 102 zaštićena haška svjedoka na svojoj internetskoj stranici objavio u "stvarnoj zabludi o okolnostima koje isključuju postojanje djela".

"Margetić je, uslijed okolnosti, opravdano smatrao da ti dokumenti nemaju oznaku tajnosti, što je vidljivo i iz dva dokaza koji su predočeni sudu", ustvrdio je Miljević.

Za razliku od svog branjenika odvjetnik Miljević nije prisustvovao izricanju presude. Objašnjava da, s obzirom da nije bio obvezan biti u Den Haagu, nije mogao propustiti druge važne poslove u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙