FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio natječaj za prodaju 75 posto Slavonije MK

ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - HFP objavio natječaj za prodaju 75 posto Slavonije MK
ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - HFP objavio natječaj za prodaju 75 posto Slavonije MK

HINA - Financijski servis

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 75,35 posto dionica osječke tekstilne industrije "Slavonija modna konfekcija (MK)", i to po nominalnoj cijeni koja za taj paket dionica iznosi ukupno 49,72 milijuna kuna.

Rok za dostavljanje ponuda za kupnju ukupno 248.603 dionice Slavonije MK iz državnog portfelja istječe 14. veljače u 14 sati.

Kako se navodi u natječaju HFP-a, Slavonija MK koristi 90 posto svojih proizvodnih kapaciteta za proizvodnju odjeće za strane, odnosno francuske, njemačke, austrijske i talijanske marke, a 10 posto kapaciteta za proizvodnju odjeće s vlastitom markom.

Krajem 2005. godine ukupna aktiva Slavonije MK iznosila je nešto više od 66 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva istovremeno bile na razini od oko 17,75 milijuna kuna.

Među ostalim, HFP od ponuditelja očekuje da se obvežu na zadržavanje osnovne djelatnosti Slavonije, odnosno dizajniranje i izrada muške i ženske odjeće (kaputi, odjela), kao i na zadržavanje 330 trenutnih zaposlenika na razdoblje od najmanje godine dana od preuzimanja društva.

Ponude moraju sadržavati i program ulaganja u društvo te petogodišnji poslovni plan, kao i program podmirenja obveza tvrtke prema vjerovnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙