FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 6.veljače

ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 6. veljače.
ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 6. veljače.

ZAGREB - Sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora na čijem će dnevnom redu biti predlaganje kandidata za izbor jednog suca Ustavnog suda Republike Hrvatske,

prijedlog zakona o izmjenama zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, s konačnim prijedlogom zakona, te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Državnom izbornom povjerenstvu, s konačnim prijedlogom zakona (14 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg. sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo kojoj će se na dnevnom redu, uz ostalo, naći prijedlog zakona o izjednačavanju mirovinskih primanja (državna mirovina), s konačnim prijedlogom zakona i konačni prijedlog zakona o izmjeni zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga (15 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6),

ZAGREB - Na dnevnom redu saborskog Odbora za financije i državni proračun bit će, uz ostalo, prijedlog zakona o potvrđivanju memoranduma o financiranju usuglašenog između Europske komisije i hrvatske Vlade o dodjeli pomoći iz instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za sljedeću mjeru priprema liste projekata za instrument za pretpristupnu pomoć /IPA/ u sektoru

zaštite okoliša, u Zagrebu, s konačnim prijedlogom zakona te prijedlog zakona o potvrđivanju memoranduma o financiranju usuglašenog između Europske komisije i hrvatske Vlade o dodjeli pomoći iz instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za sljedeću mjeru Regionalni centar za

gospodarenje otpadom Bikarac, u Šibensko-kninskoj županiji (15 sati, Hrvatski sabor, soba 244, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo na čijem će se dnevnom redu, uz ostalo, naći prijedlog zakona o izmjenama zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, s konačnim prijedlogom zakona, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske, s konačnim prijedlogom zakona, te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o provođenju odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske od 12. svibnja 1998., s konačnim prijedlogom zakona (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg. sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika HSP-a o problemima privatizacije s posebnim osvrtom na privatizaciju Đure Đakovića d.d. (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika HSS-a na kojoj će zastupnici Željko Pecek, Željko Ledinski i Ivan Kolar govoriti na temu "HSS zahtijeva izvješće Vlade o stanju i sigurnosti cestovnog prometa" (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg. sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika SDSS-a na kojoj će biti riječi o civilnim žrtvama rata (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U nastavku obilježavanja 35. obljetnice Hrvatskog proljeća i 80. rođendana Mike Tripala održat će se znanstveni skup na temu "Primjena federalnog načela i pouke ustavne reforme iz 1971. godine", koji organizira Centar za demokraciju i pravo "Miko Tripalo". Cilj skupa je poticanje teorijske rasprave o hrvatskim iskustvima s federalizmom i primjenom federalnog načela. Na skupu će se nazočnima obratiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (10 sati, Trg maršala Tita 14, Velika vijećnica, Sveučilište u Zagrebu).

ZAGREB - Vrhovni sud će raspravljati o žalbama na presudu u slučaju Lora, u kojem su osmorica bivših policajaca osuđeni na zatvorske kazne od šest do osam godina zbog ratnih zločina nad civilima u splitskom Vojno-istražnom centru Lora 1992. (8,30 sati, Vrhovni sud, Zrinjevac 3).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva (10,30 sati, Gradsko poglavarstvo, dvorana 372, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Predstavljanje zbornika izlaganja sa stručno-znanstvenog skupa održanog u Zagrebu 8. prosinca 2006. pod naslovom "Haški sud "zajednički zločinački pothvat" Što je to?(2)", o kojem će govoriti Milan Vuković, Nedjeljko Mihanović i Hrvoje Hitrec (12 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu zagrebačke premijere dramskog teksta Mate Matišića "Žena bez tijela" u Gradskom dramskom kazalištu Gavella (11 sati, Frankopanska 8). Konferenciji će među ostalim nazočiti redatelj Dražen Ferenčina, glumica Vlasta Knezović i drugi. Predstava će biti izvedena u 19,30 sati. Praizvedba te predstave bila je 14. prosinca u Varaždinu.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙