FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen HNS-ov projekt "Pravedno društvo"

SPLIT, 4. veljače 2007. (Hina) - U Splitu je u nedjelju predstavljen HNS-ov projekt "Pravedno društvo" kojim ta stranka nastupa na parlamentarnim izborima.
SPLIT, 4. veljače 2007. (Hina) - U Splitu je u nedjelju predstavljen HNS-ov projekt "Pravedno društvo" kojim ta stranka nastupa na parlamentarnim izborima.

U politici je često zanemarena, premda je najvažnija stvar, pravda i osjećaj pravde, rekla je Vesna Pusić predstavljajući projekt "Pravedno društvo" kroz deset točaka s konkretnim projektima, od financiranja obrazovanja i stipendiranja studenata, od borbe protiv korupcije do ravnomjernog razvitka svih regija.

Riječ je o malim, ali konkretnim projektima čiji je cilj stvaranje pravednoga društva za sve hrvatske građane, dodala je.

"Pravedno društvo" dio je HNS-ova četverolista projekata koji još čine: "Decentralizacija znanja, sredstava i ovlasti", "Novi hrvatski suverenitet" i "Ubrzani gospodarski rast".

Predsjednica HNS-a rekla je da od 30 do 40 posto mladeži završava srednje škole koje su, ocijenila je, "slijepe ulice" jer se nakon njih ne mogu upisati na fakultete. HNS, dodala je, zato želi promijeniti sustav srednjoškolskog obrazovanja kako bi te škole postale 'propusnijima' za one koji žele stjecati daljnje znanje.

Također je ustvrdila da u društvu raste korpucija, čemu pridonosi loš menadžment i upravljanje javnim financijama, loše zakonodavstvo i država, koja na vrijeme ne plaća dugove tvrtkama čiji su vlasnici prisiljeni na davanje mita kako bi dobili barem dio novca za posao koji su obavili.

Kada bi država plaćala račune u roku od 60 dana, nikome ne bi padalo na pamet podmićivanje, no, u situaciji kada je taj rok dulji od 300 dana, što nijedna mala tvrtka ne može izdržati, imamo plodno tlo za korupciju, kazala je predsjednica HNS-a.

S druge strane, dodala je, velik prostor za korupciju otvara se i u javnoj nabavi, pri čemu je navela primjer neupjelog pokušaja uvođenja tzv. rukometnog zakona, kojim se htjelo ozakoniti izravnu pogodbu, što otvara goleme mogućnosti korupcije.

U predstavljanju HNS-ova projekta "Pravedno društvo" u Splitu sudjelovali su i Andro Vlahušić, Srđan Gjurković i Joško Dvornik, koji su rekli kako HNS ima jako vodstvo, kompetentne i sposobne ljude koji mogu uvesti građane Hrvatske u pravedno društvo te omogućiti stvaranje najkonkurentnije ekonomije, temeljene na znanju i vještinama svih građana, bez utjecaja korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙