FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malezijac zamijenjen u rodilištu želi promijeniti vjeru

KUALA LUMPUR, 3. veljače 2007. (Hina/Reuters) - Malezijski musliman koji je zamijenjen u rodilištu želi promijeniti ime i vratiti se svojoj kineskoj biološkoj obitelji te postati budist.
KUALA LUMPUR, 3. veljače 2007. (Hina/Reuters) - Malezijski musliman koji je zamijenjen u rodilištu želi promijeniti ime i vratiti se svojoj kineskoj biološkoj obitelji te postati budist.

U višerasnoj Maleziji etnički Malezijci, uglavnom muslimani, čine većinu od oko 26 milijuna stanovnika, dok etnički Kinezi i etnički Indijci čine 25, odnosno 8 posto stanovništva.

Zulhaidi Omar (29), koji je odgojen u etnički malezijskoj obitelji, otkrio je svoje korijene kada mu je Kineskinja, koja je radila s njim, rekla da ima slične crte lica kao njen otac.

"Djevojka koja me stalno gledala je zapravo bila moja starija sestra koja je sumnjala da sam joj brat zbog prevelike sličnosti s njenim ocem", kazao je Zulhaidi. Nakon nekoliko posjeta, djevojka i njeni roditelji su uvjerili Zulhaidija da napravi DNA test koji je potvrdio rodbinsku povezanost.

Njegov pravi otac Teo Ma Leong (66) je uvijek sumnjao da je peto od njegovo šestero djece zamijenjeno u rodilištu jer je dječak imao tamnu kožu. "Provjere u bolnici nam nisu ništa otkrile i doveli smo ga doma kao da je naš, iako smo znali da je naše dijete negdje drugdje", rekao je Teo.

Zulhaidi je kazao da ga njegova malezijska obitelj nikada nije prihvatila pa ju je napustio kada je imao 13 godina.

"Moj Malezijski otac nas je napustio kada sam imao tri godine", rekao je. "Majka se ponovno udala ali se nisam slagao s očuhom", dodao je.

Sada Zulhaidi želi prijeći s islama na budizma i uzeti kinesko ime.

Tian Fa, zamijenjeni dječak kojeg je odgojio Teo Ma Leong, oženio se s Kineskinjom i nema namjeru tražiti svoje biološke roditelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙