FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: Želio sam Koubeka u 2. kolu

ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Najbolji hrvatski tenisč i prvi nositelj 353.250 eura vrijednog ATP turnira u Zagrebu krenuo je u obranu naslova prošlogodišnjeg pobjednika sigurnom 6:4, 6:3 pobjedom protiv Roka Karanušiaa koji je u turnir ušao s pozivnicom.
ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Najbolji hrvatski tenisč i prvi nositelj 353.250 eura vrijednog ATP turnira u Zagrebu krenuo je u obranu naslova prošlogodišnjeg pobjednika sigurnom 6:4, 6:3 pobjedom protiv Roka Karanušiaa koji je u turnir ušao s pozivnicom.

U 2. kolu Ljubičić će igrati protiv Austrijanca Stefana Koubeka kojega je lani svladao u finalu.

Iako su mnogi prognozirali "laganu šetnju u hrvatskom obračunu" za Ljubičića, Karanušić se nije pokazao impresioniranim nastupom protiv najvećeg favorita turnira, iako to nije bio baš atraktivan dvoboj, što je priznao i Ljubičić. Prvi hrvatski "reket" imao je jasan plan, što prije napraviti "break" što mu je i uspjelo u trećem gemu prvoga seta, iako je odmah u sljedećem gemu Karanušić propustio tri lopte za obrat. Oba igrača nisu se mogla pohvaliti svojim servisom u ovom meču - Ljubičić je imao samo 52 posto prvoga servisa, a Karanušić 58 posto.

"Već nakon prvog gema znao sam da neće biti lako. Srećom po mene, napravio sam 'break' odmah u trećem gemu prvoga seta i to se pokazalo ključnim. Nisam posebno zadovoljan svojim servisom, a opet, nisam previše ni očekivao s obzirom da mi je ovo prvi meč. Teško je govoriti o kvaliteti dvoboja kojeg ću brzo zaboraviti, no najbitnije je koncentrirati se na sljedeću prepreku - Stefana Koubeka koji je pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza. I želio sam Koubeka, lani sam ga jednostavno dobio u finalu Zagreba i Davis Cupu, a znam i da je prošli tjedan igrao u Južnoj Africi, pa je vjerovatno i umoran. O odnosu na prošlu godinu osjećam se fizički spremniji, lani sam došao u Zagreb u posljednji trenutak, a ove godine sam imao daleko više vremena za pripremu", kazao je Ljubičić.

"Teško je igrati protiv nekoga tko na ovako brzoj podlozi servira stalno oko 200 kilometara na sat. Ja sam imao neku sasvim malu šansu u prvom setu, i to odmah u gemu nakon što je on napravio 'break', ali ne mogu reći da sam nezadovoljan ili razočaran. Ovo je prvi puta da sam igrao na Središnjem terenu Doma sportova, nadam se ne i posljednji, a sigurno je da je veći pritisak bio ne Ljubičiću. Ako bi već morao birati na kojoj podlozi bi bio sljedeći naš dvoboj neka to bude trava", kazao je nimalo razočarani Splićanin Karanušić, koji se sljedećeg tjedna vraća u svoju realnost - igranje na Challengeru u Poljskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙