FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspjeh predstave "Padobranci" kazališta Mala scena u Austriji

ZAGREB, 1. veljače 2007. (Hina) - Predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja" kazališta Mala scena uspješno se predstavila na gostovanju u Austriji gdje je izvedena ukupno 14 puta, a vidjelo ju je 1400 djece i odraslih.
ZAGREB, 1. veljače 2007. (Hina) - Predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja" kazališta Mala scena uspješno se predstavila na gostovanju u Austriji gdje je izvedena ukupno 14 puta, a vidjelo ju je 1400 djece i odraslih.

Austrijska turneja glumaca kazališta Mala scena trajala je od 19. do 31. siječnja i obuhvatila je više austrijskih gradova, a plesači i glumci Larisa Lipovac i Damir Klemenić nastupili su i na festivalu za djecu "Internationale Theaterwochen für Klein - und Kleinstkinder 07" u organizaciji Teatra Toihaus iz Salzburga, priopćilo je danas kazalište Mala scena. Na festivalu su uz domaće kazalište Toihaus sudjelovala i talijanska te kazališta iz Njemačke i Španjolske.

Ističe se da se na uspješnoj turneji predstava potvrdila kao pravi hrvatski kulturni izvozni proizvod, a izvedena je i u Trotsbergu, Bad Ischlu, Salzburgu, Saalfelden Braunau i Villachu.

Navodi se da je austrijska turneja uvod u niz ovogodišnjih međunarodnih gostovanja jer će do kraja srpnja Padobranci gostovati na festivalima kazališta za djecu u Luksemburgu, Belgiji, Danskoj, Sjevernoj Irskoj te Izraelu. Dodaje se da je vrijednost te plesne predstave prepoznalo i Ministarstvo kulture koje redovno podržava gostovanja "Padobranaca" na inozemnim festivalima.

Nastali prema ideji redatelja Ivice Šimića, "Padobranci" su rezultat zajedničkoga promišljanja i rada s Larisom Lipovac i Damirom Klemenićem.

Nastavljajući se na motiv gravitacije, autori su kroz dječje oči ispričali priču o ustajanju i padanju, letenju i lebdenju te o slobodi i vezanosti. Na taj način predstava progovara o životu i ljudskim odnosima, o dječjoj svakodnevici, o maštanjima i željama, o mogućnostima i nemogućnostima.

Dramaturginja predstave je Nana Šojlev, koreografiju potpisuju Larisa Lipovac i Damir Klemenić, a glazbu je skladao Alen Kraljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙