FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orco Property Grupa planira ulaganja u Zagrebu

ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Orco Property Group s poznatim arhitektom Danielom Libenskindom planira zajedničke projekte u Zagrebu, no o čemu se konkretno radi nisu precizirati.
ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Orco Property Group s poznatim arhitektom Danielom Libenskindom planira zajedničke projekte u Zagrebu, no o čemu se konkretno radi nisu precizirati.

Predsednik uprave Orco Property Group-e Jean-Francois Ott na današnjoj konferenciji za novinare kazao je samo kako bi ta ulaganja mogla iznositi 200 milijuna eura, no o kakvim se projektima konkretno radi nije želio govoriti.

Libeskind je iz New Yorka u Zagreb došao kako bi se osobno upoznao s prostornim uređenjem grada Zagreba te njegovom infrastrukturom i na licu mjesta dobio uvid u mogućnosti gradnje u glavnom gradu Hrvatske, rečeno je.

Zagreb bi tako mogao biti sljedeći na listi svjetskih metropola koje imaju projekte s potpisom slavnog arhitekta.

Orco Property Group, kako je istaknuto, vodeća je kompanija za ulaganje, razvitak i upravljanje nekretninama na području srednje i istočne Europe.

Prema poslovnim rezultatima za 2006. grupacija upravlja sredstvima u vrijednosti od 1,31 milijardi eura, kazao je Ott.

U 2007. Orco Group planira nastavak postojećeg uzlaznog trenda te očekuje prihode od 223 milijuna eura. Osim toga, planiraju prodaju svojega hotelskog portfelja i kompanije za upravljanje hotelima u središnjoj Europi, uz zadržavanje Pachtuv Palace i udjela u Sunčanom Hvaru.

Također su najavili i osnivanje Endurance hospitality fonda koji će voditi Orco s 250 milijuna eura uloga zajedno s institucionalnim ulagačem, koji se obvezuje uložiti također 250 milijuna eura.

Ovaj novi joint venture s Endurance fondom imat će kapacitet ulaganja do 2 milijarde eura u hotelske objekte u središnjoj i istočnoj Europi te će biti među najvećim ulagačima u regiji.

Kretanje naknada procjenjuje se na 10 milijuna eura na godinu, što će Orcu omogućiti dugoročni priljev sredstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙