FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Broj potencijalnih darovatelja upisanih u prvi hrvatski registar koštane srži u zadnja se tri tjedna povećao na 3.046, a cilj je u ovoj godini dosegnuti 10.000 darovatelja, izvijestili su danas osnivači Zaklade Ana Rukavina, najavivši brojne akcije u 2007. Hematolog u KBC-u Zagreb Mirando Mrsić rekao je novinarima da je prije nekoliko mjeseci u registar bilo upisano samo 150 osoba, ali se od početka akcije koju je inicirala nedavno preminula Vjesnikova novinarka Ana Rukavina, po kojoj zaklada nosi ime, taj broj višestruko povećao, čime je povećana vjerojatnost nalaženja srodnog donora koštane srži za oboljele od leukemije i limfoma.

ZAGREB - Slab potres s epicentrom u Velebitskom kanalu između otoka Krka i Crikvenice zabilježili su u 10 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske. Magnituda mu je iznosila 2,8 po Richteru, a u epicentralnom području potres se osjetio intenzitetom od IV (četiri) stupnja MCS ljestvice, izvijestila je Seizmološka sluzba RH.

ZAGREB - Istraživanje provedeno na 1.946 američkih veterana Drugog svjetskog rata i Korejskog rata sugerira da simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) povećavaju rizik za infarkt, objavio je Internetski portal Plivazdravlje.hr. Riječ je o radu znanstvenika s Harvarda, a to je prvo istraživanje koje dokumentira vezu između PTSP-a i izgleda za razvoj bolesti srca u budućnosti. Ranije provedene studije pokazale su da ratni veterani pogođeni PTSP-om češće pate od autoimunih bolesti poput artritisa i psorijaze te da općenito imaju više poteškoća sa zdravljem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙