FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet - Njemačka i Poljska u polufinalu

KOLN, 30. siječnja 2007. (Hina/DPA) - Reprezentacije Njemačke i Poljske prvi su polufinalisti Svjetskog prvenstva rukometaša što se održava u Njemačkoj.
KOLN, 30. siječnja 2007. (Hina/DPA) - Reprezentacije Njemačke i Poljske prvi su polufinalisti Svjetskog prvenstva rukometaša što se održava u Njemačkoj.

Domaćin je u Kolnu pobijedio Španjolsku 27:25 (12.15), dok je Poljska u Hamburgu slavila protiv Rusije 28:27 (16:14). Njemačka će u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Hrvatska - Francuska, dok Poljaci čekaju boljeg iz susreta Danska - Island.

Njemačka je u prepunoj Kolareni pred 18.500 gledatelja porazila aktualnog svjetskog prvaka Španjolsku. Premda je domaćin vodio od prve minute susret je odlučen u neizvjesnoj završnici u kojoj su glavnu ulogu imali norveški suci Abrahamsen i Kristiansen. U posljednje dvije minute suci su isključili španjolskog igrača, zatim "Furiji" svirali prekršaj u napadu, a potom domaćinu poklonili sedmerac.

Junaci njemačke pobjede bili su vratar Henning Fritz sa 11 obrana, Torsten Janses sa 6, Holger Glandorf sa 5, te Florian Kehrmann sa 4 pogotka. Najefikasniji igraču u španjolskim redovima bili su Rolando Urios (8), Iker Romero (7) i Raul (3) i Alberto (3) Entrerrios. David Baruffet je prikupio 7, a Javier Hombrados 5 obrana.

Dramatičnu završnicu gledatelji su mogli vidjeti i u Hamburgu gdje je najugodnije iznenađenje prvenstva, Poljska porazila Rusiju 28:27. Poljaci su vodili cijeli susret, no Rusi su imali zadnji napad u kojem su mogli izboriti produžetak. Međutim, nisu uspjeli. Najefikasniji igrači u poljskim redovima bili su Karol Bielecki (7) i Marcin Lijewski (6), dok je vratar Slavomir Szmal prikupio 14 obrana. Ruse su predvodili Eduard Kokšarov (8) i Denis Krivošljikov (5). Aleksej Kostigov je prikupio 10 obrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙