FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska - Španjolska 29:28 (šira verzija)

MANNHEIM, 28. siječnja 2007. (Hina) - Hrvatska reprezentacija upisala je i sedmu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj, pobijedivši u dvoboju 4. kola skupine II drugog kruga Španjolsku 29:28 (11:16).
MANNHEIM, 28. siječnja 2007. (Hina) - Hrvatska reprezentacija upisala je i sedmu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj, pobijedivši u dvoboju 4. kola skupine II drugog kruga Španjolsku 29:28 (11:16).

Trijumfom protiv aktualnih svjetskih prvaka hrvatska reprezentacija se plasirala u četvrtfinale kao pobjednik skupine.

HRVATSKA: Jerković, Alilović; Kaleb, Sulić, Balić 5, Lacković 2, Zrnić, Vori 7, Džomba 6 (1), Vuković 3, Špoljarić, Metličić 3, Vukić 2, Valčić, Duvnjak 1

ŠPANJOLSKA: Hombrados, Barrufet, Tomas, R.Garcia 6, Garralda, Chema, Romero 6 (1), J.Garcia 6 (1) Lozano 2, Parrondo, Tomas 4 (4), Garabaya 2, R.Enttrerios 2, Belaustegui

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Španjolska 2 minute

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Španjolska 8 (6)

Hrvatski rukometaši nastavili su nizati pobjede na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U sedmom nastupu odabranici Line Červara upisali su i sedmu pobjedu i jedina su reprezentacija koja je izborila plasman u četvrtfinale bez poraza. U posljednjem dvoboju drugog kruga natjecanja Hrvatska je pobijedila aktualne svjetske prvake Španjolce 29:28. Premda pobjeda najvjerojatnije donosi najtežeg suparnika u četvrtfinalu, europske prvake Francuze, dok bi u slučaju poraza hrvatski rukometaši igrali protiv Islanda, svjetski doprvaci nisu željeli kalkulirati i pustiti utakmicu. Naši rukometaši su tako sačuvali obraz, no izvukli su najtežeg suparnika.

Bio je to susret u kojem je hrvatska vrsta izborila pobjedu odigravši tek drugo poluvrijeme u najjačem sastavu. U prvih 30 minuta Lacković i Vori uopće nisu igrali, dok su Balić i Metličić odigrali desetak minuta. To se osjetilo na rezultatu i Španjolci su prvo poluvrijeme okončali sa pet pogodaka viška. U nastavku utakmice zaigrala je najbolja postava i prednost "Furije" se počela topiti. U 45. minuti Hrvatska je izjednačila (19:19), a u 51. minuti je došla do prvog vodstva (24:23) koje je do konca utakmice uspjela sačuvati. Junak utakmice je bio hrvatski vratar Mirko Alilović koji je sakupio 19 obrana, dok je Vori u drugom poluvremenu postigao sedam pogodaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙