FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski studentski tim završio program u Microsoftovom centru u Readingu

ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Studenti varaždinskoga Fakulteta organizacije i informatike protekla su dva tjedna boravili u Velikoj Britaniji u Microsoftovom inovacijskome centru u Readingu.
ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Studenti varaždinskoga Fakulteta organizacije i informatike protekla su dva tjedna boravili u Velikoj Britaniji u Microsoftovom inovacijskome centru u Readingu.

Tamo su sudjelovali u programu (Imagine Cup Innovation Accelerator Program) kojemu je cilj da studentima osigura daljnju stručnu, tehničku i poslovnu obuku i time im pomogne u razradi projekata i pripremi rješenja za plasman na svjetskom tržištu.

Riječ je o hrvatskom pobjedničkom timu koji je na svjetskom finalu Imagine Cupa održanom prošloga kolovoza u Indiji odabran da, uz još pet finalista, sudjeluje u Imagine Cup Innovation Accelerator Programu kojega su osmislili British Telecom i Microsoft, priopćio je danas Ured za odnose s javnošću Microsofta Hrvatska.

U hrvatskome timu bili su Miroslav Novak, Marko Orešković, Zlatko Stapić i Marko Velić, prosječne starosti 22 godine, a mentor im je profesor Neven Vrček s Fakulteta organizacije i informatike.

Njihov projekt SMART.ECG rješenje je koje se sastoji od posebnog Bluetooth uređaja koji prati rad srca i bežičnim putem šalje podatke ručnom, PDA uređaju. Softver na ručnom uređaju zatim analizira i procesira signal, a ako primijeti neregularnosti ili potencijalu opasnost za korisnikovo zdravlje, šalje upozorenje i popratne podatke hitnoj službi. Osim upozorenja i popratnih informacija, hitnoj službi dostavlja se i GPS lokacija korisnika što omogućuje pružanje pomoći u vrlo kratkom roku.

U priopćenju se podsjeća se da su na finalnome natjecanju u Indiji sudjelovala ukupno 42 tima, od kojih je izabrano šest najboljih, među kojima, uz hrvatski, i timovi iz Italije, Brazila, Norveške, Kine i Njemačke.

Za boravka u Readingu šest najboljih studentskih timova susrelo su se s devedesetak predstavnika Microsofta, British Telecoma i potencijalnih investitora.

Velimir Žagar, voditelj projekta iz Microsofta Hrvatska, ističe da je izuzetno važan segment programa i upoznavanje timova s potencijalnim investitorima koji bi bili spremni uložiti u daljnji razvoj njihovih proizvoda.

Tako je, osim tehnološkoga znanja, timovima bila dostupna i pomoć oko poslovnih pitanja poput kreiranja ponuda i poslovnih planova, pokretanja vlastite tvrtke i prikupljanja kapitala.

Stručnjaci British Telecoma ocijenili su pak da se hrvatski tim vrlo brzo upoznao sa BT tehnologijama te ih jednostavno primijenio na svoje postojeće Windows i web aplikacije. Dodali su da su im članovi hrvatskoga tima pomogli identificirati potencijalna poboljšanja u nekim njihovim aplikacijama te su su bili iskreno zainteresirani da im pomognu u daljnjem razvoju njihovih softverskih rješenja, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙