FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnički gradonačelnik predstavio zagrebačkom model JPP-a

KOPRIVNICA, 27. siječnja 2007. (Hina) - Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić predstavio je danas zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima model javno-privatnog partnerstva (JPP) po kojem se gradi nova koprivnička gimnazija.
KOPRIVNICA, 27. siječnja 2007. (Hina) - Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić predstavio je danas zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima model javno-privatnog partnerstva (JPP) po kojem se gradi nova koprivnička gimnazija.

Gimnazija je ujedno prva javna ustanova u državi koja se gradi po tom modelu, a gradonačelnik Mršić govorio je o iskustvu u pripremi projekta i njegovim prednostima.

"Iako ni JPP nije idealan, naša iskustva u pripremi projekta i izgradnji potvrđuju da se riječ o modelu koji nam omogućava zadovoljenje potreba u sklopu naših financijskih mogućnosti te je garancija kvalitetne usluge čak 25 godina", rekao je gradonačelnik Mršić.

Milan Bandić čestitao je gradonačelniku Mršiću na ulaganju u ograničenim financijskim okolnostima u manjim sredinama te na kompromisu između javnih i privatnih potreba.

"O JPP-u ćemo voditi računa i u projektima koje smo zacrtali u Zagrebu u iduće tri godine. Obećali smo gradnju 15 novih škola, 15 domova za starije, 15 vrtića, pet bazena, dva mosta i dva sportska zdanja, među kojima su Dom hrvatskog rukometa te Zagreb arena s 15-ak tisuća mjesta. Svi ti projekti vrijedni su oko milijardu eura", istaknuo je gradonačelnik Bandić te dodao kako će dio graditi suradnjom "javno-javno" preko gradskog proračuna i Holdinga, a dio javno-privatnim parnerstvom, što je i razlog posjeta Koprivnici, gradu koji je prvi u Hrvatskoj prihvatio taj europski model građenja.

Koprivničku gimnaziju po JPP-u gradi zagrebačka Tehnika, a prvi bi učenici u školske klupe trebali sjesti početkom sljedeće školske godine. Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija plaćat će Tehnici idućih 25 godina za najam i korištenje usluga oko 700 tisuća kuna na mjesec, nakon čega će gimnazija prijeći u javno vlasništvo.

U najam, osim režijskih troškova i održavanja, uračunata je i usluga. Dakle, Tehnika se mora brinuti da uvjeti korištenja svih 25 godina budu isti kao prvog dana, što znači i zamjenu inventara na njezin račun. Investicija će u tih 25 godina lokalnu vlast stajati oko 230 milijuna kuna, a gradonačelnik Mršić je istaknuo da će tako uštedjeti do 70 milijuna kuna, koliko bi gimnazija stajala da se u izgradnju išlo uobičajenim putem.

U vezi gradnje dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo, Milan Bandić je kazao da će Zagreb na vrijeme napraviti Zagreb arenu i Dom hrvatskog rukometa.

Ponovio je da je "premijer Sanader obećao da će država sudjelovati u gradnji dvorana s pola novca" te da vjeruje će se držati tog obećanja, dodavši da će Zagreb u svakom slučaju graditi dvorane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙