FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR: 25 posto plus jedna dionica radnicima Podravke

KOPRIVNICA, 26. siječnja 2007. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravke zatražila je od hrvatske Vlade da po istom načelu kao Gradu Hvaru, i radnicima koprivničke Podravke daruje 25 posto plus jednu dionicu Podravke.
KOPRIVNICA, 26. siječnja 2007. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravke zatražila je od hrvatske Vlade da po istom načelu kao Gradu Hvaru, i radnicima koprivničke Podravke daruje 25 posto plus jednu dionicu Podravke.

U današnjem priopćenju Udruge branitelja iz Podravke ocjenjuje se kako će radnici "najbolje moći i znati upravljati portfeljem", kao što su znali "izgraditi prehrambeni i farmaceutski gigant, Podravku, te su ga čitavo vrijeme znali održati i unaprijediti".

Zato je "daleko najbolje da Vlada te dionice dodijeli Podravkašima, odnosno da ih oni uz posebne pogodnosti eventualno i otkupe", napominje UBIUDR.

Udruga branitelja iz koprivničke Podravke također naglašava kako se ne slažemo s inicijativom Grada Koprivnice, čije je Gradsko poglavarstvo prije nekoliko dana prihvatilo zaključak o podnošenju zahtjeva Vladi RH za prijenos 25 posto vlasništva plus jedne dionice Podravke.

Izrazivši protivljenje takvoj inicijativi Grada Koprivnice Udruga branitelja iz koprivničke Podravke navodi kako je "tvrtka Podravka prije nekoliko godina za simbolična sredstva dala Gradu odmaralište u Pirovcu, koje su gradili radnici Podravke, a koje je Grad upropastio, odnosno postalo je najveće ruglo Pirovca".

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec u izjavi za današnji "Glas Podravine" glede vlasničkog dijela koji država ima u Podravki, rekao je kako se "uvijek zalagao da te dionice otkupe zaposlenici Podravke, koji su tvrtku i stvarali. Vjerujem da će novi Zakon o privatizaciji dobiti podršku sindikata i parlamentarnih stranaka, te da će se time steći uvjeti da radnici Podravke s pravom prvenstva i uz posebnu pogodnost u vidu diskonta, te dionice i otkupe".

U vezi s pozivanjem koprivničkih gradskih vlasti na slučajeve tvrtki Sunčani Hvar i Liburnija Rivijera Hoteli u Opatiji, potpredsjednik Polančec ističe kako je u Sunčanom Hvaru i Liburnija Rivijera Hotelima "bilo niz neriješenih imovinsko-pravnih sporova, u koje su bili uključeni Grad Hvar te Grad Opatija, odnosno pravni sljednici bivše općine Opatija. Dio hotela kojima upravljaju te tvrtke, u gruntovnici se vode kao vlasništvo tih gradova, i oni su imali dovoljno činjenica i dokaza koji su upućivali da su vlasnici istih".

Potpredsjednik Vlade Polančec podsjeća kako je "dio dionica u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) dugi niz godina bio rezerviran za eventualnu naknadu štete gradovima" te da su "s tim gradovima sklopljene nagodbe kojima su ti imovinsko-pravni sporovi zaključeni, a gradovi su umjesto hotela koje su potraživali, dobili vlasnički udio u tim tvrtkama".

"U slučaju Podravke situacija je potpuno drukčija. Grad Koprivnica, a ni Koprivničko-križevačka županija s Podravkom ne vode nikakve imovinsko-pravne sporove", ističe podpredsjednik Vlade Damir Polančec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙