FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Odbor za imenovanje odbio prijedlog za preimenovanje Slavonske u Šokačku aveniju

ZAGREB, 23. siječnja 2007. (Hina) - Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine odbio je na današnjoj sjednici prijedlog za preimenovanje Slavonske avenije u Šokačku aveniju.
ZAGREB, 23. siječnja 2007. (Hina) - Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine odbio je na današnjoj sjednici prijedlog za preimenovanje Slavonske avenije u Šokačku aveniju.

Predsjednik Odbora Ivan Šikić obrazložio je da se prijedlog odbija jer u Zagrebu već postoji Šokačka ulica, a prijedlog nisu podržala ni tri gradska Vijeća - Vijeće gradske četvrti Trnja, Peščenice-Žitnjaka i Sesveta.

Molbu sa 40 potpisa građana za preimenovanje Slavonske avenije u Šokačku aveniju, uputio je Vladimir Rešković, iz Vinogradske ceste.

Joško Morić (DC) na sjednici je istaknuo da je potpise građana lako sakupiti te da nije siguran jesu li to potpisi ljudi koji stanuju u Slavonskoj aveniji. Također je rekao da se takvim prijedlogom "na mala vrata otvara rasprava o mogućnosti preimenovanja Slavonske avenije". Morić je naveo da ima puno prijedloga koji nisu došli na dnevni red sjednice Odbora, kao što je i njegov o imenovanju Tuđmanova trga.

Šikić je Moriću odgovorio da se to dogodilo jer nije naveo katastarsku česticu, a opovrgnuo je i Morićevu tvrdnju da je prijedlog za preimenovanje Slavonske avenije u Šokačku pokriće za raspravu o preimenovanju Slavonske avenije.

Na Morićevu tvrdnju o prijedlozima za imenovanja Tuđmanova trga nadovezao se Antun Mateš (HSP) ističući da je i on imao prijedlog lokacije za imenovanje Trga dr. Franje Tuđmana, ali da ga zbog brzine koja se zahtijevala nije stigao uputiti, pa je tako umjesto konsenzusa oko lokacije za imenovanje Tuđmanova trga, kako je to najavljivao zagrebački gradonačelnik, Bandić postigao autokonsenzus sam sa sobom.

Odbor zagrebačke Gradske skupštine za iduću je sjednicu odgodio prijedlog Gordane Ivrlač iz Zagreba da se u Gradskoj četvrti Donji grad stube koje spajaju Tkalčićevu ulicu i Dolac, a smještene su s južne strane crkve sv. Marije imenuju prema imenu crkve u Stube sv. Marije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙