FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dobrinju otvorena nova škola vrijedna 13,6 milijuna kuna

Dobrinj,23. siječnja 2007. (Hina) - Novu školsku zgradu u Dobrinju na otoku Krku u koju je tijekom trogodišnje izgradnje uloženo 13,6 milijuna kuna otvorio je danas na prigodnoj svečanosti potpredsjednik Vlade Damir Polančec.
Dobrinj,23. siječnja 2007. (Hina) - Novu školsku zgradu u Dobrinju na otoku Krku u koju je tijekom trogodišnje izgradnje uloženo 13,6 milijuna kuna otvorio je danas na prigodnoj svečanosti potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Svečanom otvaranju nove škole nazočili su državni tajnik za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i načelnik Dobrinja Neven Komadina.

Nova škola u Dobrinju je među najmodernijim školama na području Primorsko-goranske županije, a novac za njenu izgradnju osigurali su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka - Uprava za otoke (5 milijuna kuna), Primorsko-goranska županija i općina Dobrinj (svaka po 4,3 milijuna kuna).

Projekt škole na ukupno 1400 četvornih metara korisnog prostora izradio je riječki arhitekt Nenad Kocijan.

Škola ima 8 učionica, informatički kabinet, knjižnicu, kuhinju i blagovaonicu te višenamjensku salu koja će se tijekom zime koristiti kao dvorana za nastavu tjelesne kulture, odnosno kao prostor za razne društvene i kulturne manifestacije.

Budući da škola u Dobrinju ima status područne škole u novoj će se zgradi za sada odvijati nastava za učenike prva četiri razreda. U Dobrinju se, kako je rečeno, nadaju da će škola uskoro dobiti i status osnovne škole jer su sada, osim dovoljnog broja učenika na području Dobrinja, za to osigurani i prostorni uvjeti.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka - Uprava za otoke financirala je, osim projekta izgradnje nove škole, i druge projekte na području općine Dobrinj. Tijekom 2004. za vodoopskrbu tog mjesta osigurano je milijun kuna, u 2005. je za transportno vozilo poduzeća "Komun" osigurano oko 200.000 kuna, a u 2006. za vodospremu Polje 500.000 kuna. Novac za te kapitalne potpore isplaćen je putem krčkog komunalnog poduzeća "Ponikve".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙