FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan kolektivni ugovor u osječkoj "Karolini"

OSIJEK, 22. siječnja 2007. (Hina) - Uprava osječke tvornice keksa i vafla "Karolina" te predstavnici sindikata PPDIV-a i Hrvatske udruge sindikata (HUS) potpisali su danas u Osijeku kolektivni ugovor za ovu godinu.
OSIJEK, 22. siječnja 2007. (Hina) - Uprava osječke tvornice keksa i vafla "Karolina" te predstavnici sindikata PPDIV-a i Hrvatske udruge sindikata (HUS) potpisali su danas u Osijeku kolektivni ugovor za ovu godinu.

Sindikalni povjerenik PPDIV-a Filip Hosinović izrazio je zadovoljstvo rezultatima pregovora s Upravom, ocjenivši kako je jedino ostalo neriješeno povećanje plaća, budući da je osnovica plaće ostala ista, a stimulativni dio je vezan uz neodlazak radnika na bolovanje.

Predstavnici HUS-a i PPDIV-a ocijenili su kako je potpisivanje kolektivnog ugovora početak socijalnog dijaloga s novom Upravom koji je s prethodnom Upravom bio loš, jer se postignuti dogovori nisu primjenjivali.

Regionalni povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković kazao je kako je ovo sindikalni doprinos stabilizaciji tvrtke, koja je u većinskom vlasništvu austrijske kompanije Lorenz Bahlsen, ustvrdivši kako su od Uprave dobili obećanja da je tvrtka stabilna, te da ubuduće neće imati problema s viškom radnika, nego da slijedi povećanje proizvodnje i novo zapošljavanje.

Predsjednik Uprave Dražen Kratofil ocijenio je kako prava radnika nisu umanjena, već su dijelom i povećana, ugovor donosi i novinu stimuliranja radnika u slučaju neodlaska na bolovanje.

Izvijestio je kako je "Karolina" trenutačno uvoznik proizvoda iz tzv. "slanog programa", koji je proizvodi u tvornici sustava "Lorenz" u Poljskoj, ali da se ove godine u tvrtki pokreće proizvodnja nove vrste krekera, koji će se prodavati na tržištu Europske unije.

Najavio je kako se u tzv. "slatkom programu" planira uvođenje novih proizvoda te starih brandova, s novim okusima, a predviđena su i ulaganja u nabavu novih strojeva za proizvodnju i pakiranje te uvođenje HACCP standarda.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙