FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća i Koordinacije izbjegličkih udruženja Srba iz Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom SNV-a Miloradom Pupovcem. Nakon sastanka Pupovac je novinarima izjavio da su razgovarali o listama osumnjičenih za ratne zločine, problemu nestalih građana, problematici bivših nositelja stanarskih prava, pitanju konvalidacije i problemu obnove. Predsjednik je, kazao je Pupovac, prvi put otvorio izravan razgovor s predstavnicima izbjeglica, jer do sada nije bilo takvih vrsta posjeta i susreta, kontakti su bili u okviru "Sarajevske deklaracije".

ZAGREB - Današnjim potpisivanjem sporazuma o preuzimanju radnika između Ministarstva obrane (MORH) i tvrtke Pleter - usluge, uz suglasnost Sindikata državnih službenika i namještenika i Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, završen je proces izdvajanja Službe za gospodarenje nekretninama iz MORH-a, priopćeno je iz sindikata. Tranzicija više od 800 djelatnika iz statusa državnih službenika i namještenika u status zaposlenika trgovačkog društva Pleter provedena je uz poštivanje svih stečenih prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike na rok od dvije godine, istaknuto je prilikom potpisivanja. Sporazumom je utvrđeno preuzimanje svih zaposlenika Službe za gospodarenje nekretninama i Oružanih snaga čije poslove je preuzeo Pleter temeljem ugovora o poslovnoj suradnji s MORH-om.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti potpisan je Sporazum o suradnji na provedbi projekta "Hrvatska karta za svakog učenika" kojim će se osigurati da svaki učenik trećeg razreda osnovne škole u Hrvatskoj dobije jedan list službene topografske karte, u mjerilu jedan prema 25 tisuća, koji pokriva područje njegove škole, a koji će poslužiti kao nastavno pomagalo. Sporazum su danas potpisali državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Nevio Šetić i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.

ZAGREB - Udružena ljevica izići će na parlamentarne izbore pod geslom "Glas za nas je glas protiv njih", a kandidat za premijera im je predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić. Na današnjoj konferenciji za novinare Klarić je rekao da su predizborni slogan "Glas za nas je glas protiv njih" odabrali jer u predizbornoj kampanji svaki kandidat za premijera ističe da je "glas za njega i glas za njegovu stranku". Po Klarićevim riječima, "glas za te ljude bio bi ujedno i glas za one koji su sudjelovali u sramotnoj pretvorbi i privatizaciji te da je glas za te ljude ujedno i glas za nepotizam i sukob interesa".

SPLIT - Jaka bura koja je noćas i jutros puhala u cijeloj srednjoj Dalmaciji, na udare i do 120 kilometara na sat, prouzročila je štetu i na splitskom području, gdje su otrgnute grane oštetile četiri automobila, izvjestila je PU splitsko-dalmatinska. Trajektni promet iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima odvija se redovito i bez većih poteškoća, izvijestili su iz Jadrolinije. Poslijepodne je normaliziran i promet između Makarske i Sumartina na Braču. Odlomljene grane stvaraju poteškoće u cestovnom prometu, pa se vozači upozoravaju na oprez, kao i zbog bočnih udara vjetra, posebno na Jadranskoj magistrali - od Splita prema Makarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙