FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: LDP ogorčena zbog priopćenja MUP-a Srbije

BEOGRAD, 20. siječnja (Hina) - Liberalno demokratska stranka Srbije (LDP) izrazila je u subotu ogorčenost priopćenjem MUP-a Srbije u kojem se opovrgava da je pod vozilo čelnika LDP-a Čedomira Jovanovića bio postavljen eksploziv.
BEOGRAD, 20. siječnja (Hina) - Liberalno demokratska stranka Srbije (LDP) izrazila je u subotu ogorčenost priopćenjem MUP-a Srbije u kojem se opovrgava da je pod vozilo čelnika LDP-a Čedomira Jovanovića bio postavljen eksploziv.

MUP Srbije priopćio je u subotu da ispod vozila kojega koristi Jovanović nije bio postavljen eksploziv ili predmet koji je mogao eksplodirati. "U zamotanom kartonu je bila crvena smjesa, a poslije analiza je utvrđeno da nema ni tragova eksplozivnih čestica, niti barutnih tragova, već da se radi o uporabljenim patronama za vatromet", navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

Da je postavljen eksploziv ispod automobila LDP-a u petak navečer prijavilo je osiguranje restorana "Mistika" u središtu Beograda.

Madiji prenose da je Jovanović tamo bio bio sa predsjednikom Socijaldemokratske unije Žarkom Koraćem, predsjednicom Helsinškog odbora Srbije Sonjom Biserko, političarkom Vesnom Pešić, te potpredsjednicom Hrvatskog sabora i predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić i predsjednikom Građanskog odbora za ljudska prava Zoranom Pusićem, koji su bili u Beogradu u okviru aktivnosti Igmanske inicijative. Oni su restoran napustili prije no što je njegovo osiguranje prijavilo da je pod automobil postavljen eksploziv.

LDP je priopćila da je ogorčena zbog priopćenja MUP-a Srbije, s obzirom na to da je bivši pomoćnik ministra policije i član Predsjedništva LDP-a Nenad Milić vidio, kako je izjavio novinarima, da je riječ o "pet ili šest uvezanih štapina, koji su pronađeni ispod zadnjeg desnog sjedišta džipa, na kojem obično sjedi Jovanović", kao i da su Jovanoviću u posljednje vrijeme stizale prijetnje i poruke da "živ neće ući u Skupštinu".

"Priopćenje MUP-a Srbije predstavlja uvredu za javnost, koja bi trebala povjerovati da je cijela ulica u središtu Beograda bila blokirana pet sati i da je vozilo moralo biti odneseno s lica mjesta, a sve kako bi stručnjaci za eksploziv prepoznali patrone za vatromet", navodi se u priopćenju LDP-a.

Jovanović - zbog izborne šutnje uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora - neće davati izjave sve do okončanja izbora.

Čedomir Jovanović, nekad najbliži suradnik premijera Zorana Đinđića, ubijenoga u atentatu 12. ožujka 2003. godine, na predstojećim izborima predvodi koaliciju LDP-a s Koraćevom Socijaldemokratskom unijom, Građanskim savezom Srbije Nataše Mićić i Ligom socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙