FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WATERBURY - Američki odvjetnik Ralph Crozier (55) uhićen je zbog toga što je uoči nedavnih božićnih blagdana poljubio službenicu suda u gradu Waterburyju u državi Connecticut. Službenica je njegov poljubac ocijenila kao seksualno uznemiravanje, te je protiv njega podnijela kaznenu prijavu. Osumnjičeni Ralph Crozier odbacuje optužbe i ističe kako se radi o nesporazumu. Ističe da se radi o običnom poljupcu u obraz, čime joj je htio čestitati Božić. Ogorčeni odvjetnik pušten je na slobodu, budući da je platio jamčevinu od deset tisuća dolara.

PACHUCA - Devetnaestogodišnjeg Meksikanca policija sumnjiči za ubojstvo posvojitelja koje je zatim spalio, pošto su se posvađali zbog mobitela, priopćila je meksička policija. Mladić se potukao s poočimom koji je pao i glavom udario o pod, te zbog toga umro. Nakon toga je nožem usmrtio pomajku koja je htjela pozvati policiju. Trupla su pronađena u prtljažniku izgorjelog automobila u Progreso de Obregon, sat vožnje od mjesta svađe.

WINNIPEG - Kanadske vlasti deportirat će u Sjedinjene Države muškarca koji se pretvarao da je žena tijekom boravka u ženskom prihvatilištu za strance u gradu Regina, objavio je lokalni list. Robert Farley, koji je na pokrajinskom sudu priznao da se koristio tuđim dokumentima, tvrdio je da je zapravo Kathleen Farley, stanovnica američke savezne države Maine. Radnici u ženskom prihvatilištu alarmirali su imigracijske vlasti kada su shvatili da jedna od štićenica nije žena, te da nema kanadsko državljanstvo. Farley tijekom kratkog pojavljivanja na sudu nije rekao ni riječi objašnjenja.

WASHINGTON - Gotovo tri četvrtine malih Amerikanaca (72 posto djece do 6 godina) roditelji pohvaljuju i ohrabruju najmanje triput na dan, tvrdi studija Američkog statističkog ureda. No, te su pohvale rjeđe što su djeca starija, tek 51 posto djece između 6 i 11 godina i 37 posto između 12 i 17 godina dobivaju pohvale više puta na dan. Prema studiji, 75 posto američke djece između 12 i 17 godina dobro uči. Svako četvrto dijete je natprosječno i pohađa nastavu za naprednije učenike. No, 11 posto učenika u toj dobi bilo je barem jednom izbačeno iz škole, u čemu prednjače dječaci. Većina američkih roditelja odlučuje što će djeca kod kuće gledati na televiziji (67 posto djece od 3 do 5 godina) i koliko vremena mogu provesti pred malim ekranom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙