FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 17. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

RIJEKA - Riječki odvjetnik S. P. priveden je jučer poslijepodne prekršajnom sucu zbog sumnje da je fizički zlostavljao svoju suprugu, potvrdila je danas Policijska uprava primorsko-goranska. Osumnjičeni odvjetnik priveden je u policiju zbog nasilja u obitelji, od 11. siječnja, kada je njegova supruga lakše ozlijeđena. Nakon saslušanja u policiji priveden je u Prekršajni sud u Rijeci gdje je održano pripremno ročište na kojemu bi se trebalo utvrditi hoće li se pokretati i glavna rasprava. Policija je utvrdila da je S.P. u tri navrata, od lipnja 2006. do 11. siječnja, prekršio odredbe Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, što znači da je zlostavljao suprugu fizički ili psihički. Prema pisanju medija, supruga S.P.-a je u petom mjesecu trudnoće, a napadnuta je fizički i psihički u četvrtak, 11. siječnja, navečer.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pokrenulo je nove, poboljšane web stranice za praćenje kakvoće zraka, na adresi http://zrak.mzopu.hr . Ministarstvo je danas priopćilo da su izrađene i puštene u rad nove web stranice Državne mreže za trajno praćenje kakvoće zraka, prilagođene novim podzakonskim propisima iz područja kakvoće zraka, koji su dio procesa usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije. Ministarstvo navodi da je upravljanje zaštitom zraka u Hrvatskoj regulirano Zakonom o zaštiti zraka, koji su izradili 2004., te podzakonskim propisima kojima je detaljnije uređena zaštita i poboljšanje kakvoće zraka. Do sada je uspostavljeno u Hrvatskoj osam postaja za trajno praćenje kakvoće zraka u državnoj mreži, a sukladno Uredbi o utvrđivanju lokacija postaja u državnoj mreži za trajno praćenje kakvoće zraka, trebalo bi uspostaviti mrežu od ukupno 22 postaje.

OSIJEK - Vodostaj Drave kod Osijeka već više od mjesec dana niži je od uobičajene razine za ovo doba godine te se mora smanjivati teret brodova, doznaje se u Kapetaniji Osijek. Današnji vodostaj Drave kod Osijeka je minus 103 centimetra, što je još uvijek za 65 centimetara više od najniže ikada izmjerenog vodostaja Drave kod Osijeka od minus 168 cm u rujnu 2003. za vrijeme velikih suša, rekao je Ivica Nađ iz Hrvatskih voda Osijek, zamjenik rukovoditelja obrane od poplave Osječko-baranjske županije. Na sreću vodostaj Dunava proteklih je dana narastao te nije došlo do još većeg pada vodostaja Drave, dodao je. U proteklih 17 dana vodostaj Drave kod Osijeka kretao se od minus 92 do minus 132 cm, odnosno prosječno minus 110 centimetara. Problemi za plovidbu brodova javljaju se kod vodostaja od minus 100 cm, rekao je Tomislav Cicvarić, kapetan osječke Kapetanije.

ZAGREB - Požar u Konavlima, između naselja Gabrile i Drvenik, lokaliziran je kasno sinoć oko 23,20 sati, a saniranje požarišta nastavljeno je i jutros, izvijestio je Državni centar 112. Dojavu građanina o šumskom požaru između naselja Gabrile i Drvenik, kod Konavala, Županijski centra 112 Dubrovnik dobio je jučer popodne oko 16,13 sati. Vatrom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od oko 25 hektara. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici DIP Dubrovnik, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovački vatrogasci, dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Gruda, JVP Dubrovačko primorje, te DVD Župa Dubrovačka, DVD Putnikovići i DVD Orebić, s ukupno 60-tak vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila. U gašenju požara sudjelovalo je i 24 stanovnika okolnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙