FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GSV Zagreba protiv poskupljenja usluga pročišćavanja, a time vode

ZAGREB, 14. prosinca 2006. (Hina) - Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Grada Zagreba
ZAGREB, 14. prosinca 2006. (Hina) - Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Grada Zagreba

ni predstavnici poslodavaca niti sindikata nisu dali podršku poskupljenju usluga pročišćavanja otpadnih voda, priopćeno je danas iz zagrebačkog GSV-a.

Po predloženom zaključku Gradskog poglavarstva o cijeni komunalne usluge pročišćavanja otpadnih voda Grada Zagreba, cijena pročišćavanja porasla bi 63,3 posto, a to bi za građane od slijedeće godine značilo povećanje cijene vode 16 posto, a za gospodarstvo 28 posto.

Zaključeno je i da predstavnici HUP-a i sindikata u roku od osam dana daju svoje predstavnike u radnu skupinu za pripremu prijedloga novog tarifnog sustava odvojenih naknada za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba, koji će uvažiti stvarne troškove pročišćavanja.

Sindikati su također ocijenili da ugovor o koncesiji pročišćivača ne može biti središnja točka politike komunalnih naknada odnosno da se troškovi investicije ne mogu ugrađivati u cijenu koju plaćaju građani i gospodarstvo.

Na sjednici GSV-a održanoj u srijedu, bilo je riječi i o gradskom proračunu za 2007., a članovi GSV-a upoznati su s namjerom Poglavarstva da ne smanjuje dostignuta socijalna prava građana, kao ni predviđeni poticaji za gospodarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙