FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvu kulture prijavljeno više od sedam tisuća programa

ZAGREB, 10. siječnja 2007. (Hina) - Ministarstvu kulture u 2007. godini prijavljeno je za financijsku potporu više od sedam tisuća programa, a do sada je sklopljeno 1212 ugovora za predložene programe, izvijestio je danas na sastanku s novinarima državni tajnik Ministarstva Jadran Antolović.
ZAGREB, 10. siječnja 2007. (Hina) - Ministarstvu kulture u 2007. godini prijavljeno je za financijsku potporu više od sedam tisuća programa, a do sada je sklopljeno 1212 ugovora za predložene programe, izvijestio je danas na sastanku s novinarima državni tajnik Ministarstva Jadran Antolović.

Što se tiče raspodjele proračunskog novca, najviše će sredstava u ovoj godini biti utrošeno na investicije za koje je podneseno 616 programa, ali još nije odlučeno koliko će ih financirati Ministarstvo, rekao je Antolović napomenuvši da su o raspodjeli sredstva odlučivala Kulturna vijeća. Dodao je da se o programima potpore iz područja međunarodne suradnje te potpore za filmove i knjigu odlučuje po posebnim natječajima.

Upravi za zaštitu kulturne baštine prijavljeno je 1376 programa, ali također još nije odlučeno koliko će se programa financirati, dok će za glazbu i amaterizam od 910 prijavljenih programa Ministarstvo potpomoći 381 program, kazao je Antolović, dodavši da je za film prijavljeno 108 projekta, a financirat će se njih 30.

Za potporu knjige pristiglo je 1866 zahtjeva, za programe u međunarodnoj suradnji 649 programa od kojih je prihvaćeno 264. Za područje kulturnog razvitka i kulturne politike prijavljena su 1863 programa, odobreno ih je 537, a dodatak su muzejski programi o kojima će uskoro odlučivati Hrvatsko muzejsko vijeće, istaknuo je.

Iz područja likovnih djelatnosti prijavljeno je 517 programa, a odobreno 236, iz novih medijskih kultura od 182 programa financirat će se 100 programa, a iz knjižnične djelatnosti od prijavljenih 257 programa Ministarstvo će financirati 201 program.

Na upit o organizaciji Sajma knjiga u Leipzigu 2008., na kojemu bi Hrvatska trebala biti zemlja partner, dogovoreno je da će Ministarstvo odrediti agenciju koja će to obaviti jer se nije postigao dogovor sa Zajednicom nakladnika i izdavača, odgovorio je Antolović.

Najavio je da bi se uskoro trebao postići dogovor o jedinstvenoj cijeni knjige između Ministarstva i Zajednice nakladnika i izdavača.

Na pitanje o financiranju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Antolović je odgovorio da se nastavlja dosadašnji princip - Grad Zagreb daje sredstva u iznosu od 49 posto, a država u iznosu od 51 posto. Dodao je kako je novost da su od 1. siječnja ove godine osnivači toga kazališta Grad Zagreb i Hrvatska.

Antolović je podsjetio da je od početka godine stupio na snagu i novi Zakon o kazalištu čiji bi se rezultati mogli vidjeti tek za dvije godine.

Ministarstvo je najavilo održavanje sastanaka s novinarima svake srijede, a razgovaralo bi se o tjednim aktualnostima u kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙