FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 10. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Država će sudjelovati u dokapitalizaciji Sunčanog Hvara sukladno svom 37,46 postotnom vlasničkom udjelu, a potraživanja Grada Hvara prema toj tvrtki bit će namirena prijenosom 25 posto i jedne dionice iz državnog portfelja, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon sastanka s predstavnicima Grada Hvara koji je jučer održan u Vladi. Kako će se i država, koju u vlasništvu Sunčanog Hvara 'predstavljaju' Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, uključiti u predstojeću dokapitalizaciju, vlasnička struktura u toj tvrtki neće se značajnije mijenjati, rekao je Polančec.

ZAGREB - Haška dokumentacija o ratnim zločinima nad Srbima na području istočne Slavonije i Pakračke poljane 1991. s kojima je, po pisanju hrvatskog tiska, ali i izvješću američke Središnje obavještajne agencije (CIA) iz 1995., povezan Tomislav Merčep, još uvijek se razmatra i analizira i za sada je sve u fazi predkaznenog postupka, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH. Merčep je danas odbio podrobnije komentirati izvješće CIA-e, ocjenivši to glupostima.

RIJEKA - Bariton Mirko Čagljević sinoć je nastupom u ulozi Alfia u "Cavalleriji Rusticani" Pietra Mascagnija svečano obilježio 35. godina umjetničkog rada. Riječ je o svečanoj obnovi ove operne jednočinke ansambla Opere riječkog HNK. Uz Čagljevića nastupili su Mirella Toić, Davor Lešić, Anđelka Rušin i drugi. Redatelj je Ozren Prohić, a dirigent Miroslav Homen. Scenografija je djelo Andree Stanisci. a kostimi Irene Sušac. Mirko Čagljević je rođen u Vukovaru 1947. godine. Za vrijeme studija počeo je glumiti u osječkom Dječjem kazalištu, u Osijeku je počeo i opernu karijeru, a zatim je nastavio u Rijeci. Nastupao je u svim opernim kućama u Hrvatskoj i Sloveniji te na brojnim ljetnim festivalima.

ZAGREB - Tijekom prošle godine hrvatske su tvrtke, prema podatcima Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), izdale 70 vrijednosnih papira, a ukupna vrijednost tih novih emisija vrijednosnih papira premašila je 5,4 milijarde kuna i 16,2 milijuna eura. Prema podatcima Hanfe, tijekom prošle godine tvrtke su provele 16 izdanja dionica privatnom ponudom uz odobrenje prospekta od strane Hanfe, te 43 izdanja dionica privatnom ponudom za koje odobrenje nije bilo potrebno, a provedeno je i 11 izdanja obveznica javnom ponudom.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u prosincu su prošle godine ostale na razini iz studenog, dok su u odnosu na prosinac 2005. u prosjeku povećane za 1,9 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Tijekom cijele 2006. godine cijene pri proizvođačima u prosjeku su zabilježile rast od 2,9 posto u odnosu na 2005. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙