FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 5. siječnja

ZAGREB, 4. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za petak, 5. siječnja.
ZAGREB, 4. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za petak, 5. siječnja.

ZAGREB - Tijekom 2006. godine Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom prenio je jedinicama lokalne samouprave ukupno 48 nekretnina u državnom vlasništvu u svrhu osnivanja prava građenja - 30 nekretnina radi izgradnje poduzetničkih zona, 10 za izgradnju i sanaciju komunalne infrastrukture, dok je osam nekretnina preneseno izravno nositeljima prava građenja za ostale namjene. Gradovima i općinama na području 13 županija tako je, odlukama Povjerenstva za imovinu ili Vlade, za izgradnju poduzetničkih zona prenijeto nekretnina ukupne površine veće od 6,2 milijuna četvornih metara, a ukupna godišnja vrijednost naknade za osnovano pravo građenja premašuje 532,5 tisuća kuna.

ZAGREB - Cijene na malo u Zagrebu su u studenom u odnosu na listopad prošle godine porasle za 0,8 posto, dok su troškovi života povećani za 1,1 posto, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U okviru cijena na malo na mjesečnoj su razini najviše, za 7 posto, porasle cijene poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, dok u strukturi troškova života najviši porast u studenom u odnosu na listopad bilježe cijene higijene, njege zdravlja i usluga, za 5,6 posto, te stanovanja i usluga, za 3,7 posto. Na godišnjoj razini, u studenom prošle u odnosu na studeni 2005., cijene na malo u Zagrebu su porasle za 2,7 posto, a troškovi života za 3,6 posto.

ZAGREB - Posredovanjem putničkih agencija, u Hrvatsku je tijekom prvih devet mjeseci prošle godine došlo 1,99 milijuna stranih turista, koji su ostvarili 14,04 milijuna noćenja, objavio je Državni zavod za statistiku. Broj stranih turista koji su u Hrvatsku došli posredstvom putničkih agencija u odnosu na prvih devet mjeseci 2005. godine veći je za 2 posto, dok je broj noćenja smanjen za 0,6 posto. Posredovanjem turističkih agencija na jednodnevne izlete ili višednevna putovanja u zemlji i inozemstvu putovalo je i više od 747 tisuća hrvatskih građana.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙