FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 2. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - U vojarni "Ivana V. Draškovića" u Varaždinu u utorak je održana svečanost u povodu odlaska II. kontingenta iz sastava III. korpusa HKoV-a u mirovnu misiju ISAF-a u Afganistanu. Riječ je o 69 vojnika iz Operativno-mentorskog tima za vezu i pješačkog voda većinom iz 2. gardijske brigade, a u Afganistan bi trebali poći za desetak dana. Kao izaslanik predsjednika Stjepana Mesića general zbora Josip Lucić naglasio je da je zadaća hrvatskih vojnika održavati mir u Afganistanu. Pomoćnik ministra obrane Igor Pokaz istaknuo je da je u Afganistanu sada 147 hrvatskih vojnika raspoređenih u trima područjima, a plan je taj broj povećati na 200.

ZAGREB - Šest je osoba teško ozlijeđeno prilikom rukovanja oružjem, pirotehnikom i različitim eksplozivnim napravama, podaci su MUP-a za razdoblje od 27. prosinca do prvog dana nove 2007. U MUP-u kažu da ni ove godine, kao i prošle nitko nije poginuo, no za razliku od lani kada nije bilo teško stradalih, sada je šest osoba teže, a 12 lakše ozlijeđeno. U drugom dijelu tradicionalne akcije "Mir i dobro", koja završava 8. siječnja, policija je oduzela 57 komada oružja, 7906 komada streljiva, 23 ručne bombe i mine te 52.236 komada pirotehničke galanterije. To je znatno više nego lani kada je oduzeto upola manje oružja i četiri puta manje pirotehničke galanterije.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je 29. Europski susret mladih, koji je organizirala ekumenska zajednica iz Taizea pod sloganom Povjerenje na zemlji, u Zagrebu od 28. prosinca do 1. siječnja, izuzetno uspješnim. Koordinatorica Božica Šimleša naglasila je da je zagrebački susret mladih na kojem se okupilo 50 tisuća mladih iz svih dijelova Europe, na poziv nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, prema riječima priora protekao najmirnije, najsigurnije i najsrdačnije i najhumanije do sada. Susret je bio protkan srdašnošću, radošću i prijateljstvom i obogatio cijeli grad vjerom, kazala je Šimleša i dodala da će se jubilarni, 30. europski susret mladih održati dogodine u Ženevi.

ZAGREB - Na javni poziv Vlade za imenovanje četiri člana Upravnog vijeća Hine pristigle su 22 prijave, doznaje se danas u Ministarstvu kulture koje će prikupljene prijave do kraja tjedna uputiti u Vladu. "Na javni poziv javilo se 22 kandidata, no moguće je da još koja prijava stigne poštom, pa ćemo pričekati do sutra i potom sve uputiti Vladi koja će otvoriti kandidature", kazala je glasnogovornica Ministarstva kulture Sunčana Glavak. Rok za prijavu na javni poziv istekao je 27. prosinca. Na temelju tih prijava Vlada će Hrvatskom saboru predložiti imenovanje četiri člana Upravnog vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙